вівторок, 19 квітня 2011 10:59

У Арбузова побачили 5% зростання ВВП

У Арбузова побачили 5% зростання ВВП

Зростання ВВП в березні 2011 року уповільнилось та становило близько 5% в річному вимірі, за І квартал його приріст знаходився в межах 5-6%.

Про це йдеться в огляді НБУ "Експрес-оцінка економічного стану України за березень 2011 року".

Згідно з повідомленням, у березні 2011 року  приріст індексу виробництва базових галузей (ІВБГ) зменшився та становив 8,5% в річному вимірі порівняно з 10,5% в лютому.

Також зазначено, що основними причинами уповільнення зростання є послаблення зовнішнього попиту внаслідок нестабільної політичної ситуації в Північній Африці та висока база порівняння минулого року.

Нагадаємо, зростання промислового виробництва в березні становило 8% в річному вимірі порівняно з 11,5% в лютому. Найбільше уповільнення зростання відбулось в експортоорієнтованих галузях - металургії (з 17,4% в лютому в річному вимірі до 5,7% в березні) та машинобудуванні (з 30,1% до 22,.8% відповідно).

Зростання обороту роздрібної торгівлі становить 14,9% в березні в річному вимірі.

Зростання обсягу будівельних робіт в березні прискорилось до 7,7% в річному вимірі. Покращення ситуації також відбулось в сільському господарстві - через нарощення поголів'я худоби зростання виробництва в березні прискорилось до 5,9% в річному вимірі.

Зараз ви читаєте новину «У Арбузова побачили 5% зростання ВВП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути