четвер, 16 лютого 2017 09:55

Трипільська ТЕС перейшла в економний режим і готується до аварійних відключень - Коземко

Трипільська ТЕС перейшла в економний режим і готується до аварійних відключень - Коземко

Станом на 15 лютого запаси вугільної продукції на Трипільській ТЕС складають 86 тис. т, що при роботі електростанції з мінімальним складом обладнання (2 енергоблоки при температурі повітря до -10), зазначеного обсягу вугілля вистачить на 14 діб роботи.

Про це повідомив в.о. глави ПАТ "Центренерго" Олег Коземко в ефірі телеканалу Newsone.

За його словами, ситуація викликана блокадою і, як наслідок, припиненням поставок вугільної продукції, що призвело до критичного залишку вугілля на складі Трипільської ТЕС.

У зв'язку з цим, за словами Коземко, з метою збільшення тривалості роботи електростанції було прийнято рішення про введення економного режиму роботи Трипільської ТЕС в одноблочному однокорпусному режимі.

"Щодня вугілля антрацитної групи стає все менше і менше. Вугілля починає відпрацьовуватись на електростанціях. Тому сьогодні економічно правильно перейти, як сказав міністр енергетики Ігор Насалик, у ручний режим, щоб якомога більше забезпечити роботу електростанцій, що працюють на цій групі вугілля", - повідомив Коземко.

Він пояснив, що вже сьогодні Трипільська ТЕС і Зміївська ТЕС працюють складом обладнання нижче мінімального.

"Тому навантажуватимуть енергоблоки інших електростанцій, які працюють на газовій групі вугілля, що видобувається на підконтрольній Україні території", - зазначив він.

За його інформацією, сьогодні на Трипільській ТЕС 84 тис. т вугільної продукції і при роботі в мінімальному складі обладнання споживається 6 тис. т на добу.

"При переході, як це сталося сьогодні, на роботу складом обладнання нижче мінімального, вона працює на одному енергоблоці і єдиним корпусом, ТЕС споживатиме приблизно 1,7 тисяч тонн вугільної продукції", - зазначив Коземко.

"Якщо не буде зупинено блок, тоді доведеться вводити графік аварійних обмежень, потім графік аварійних відключень. У будь-якому випадку все це сильно відчуватимуть споживачі. Якщо не буде поставок вугільної продукції, ми, на жаль, до цього прийдемо", - зауважив він.

Як відомо, Трипільська ТЕС - одне з найпотужніших енергогенеруючих підприємств Київського регіону, завданням якого є не тільки забезпечення стійкості напруги в електричних мережах Києва та Київської області, але й стабільне електропостачання Житомирської, Чернігівської та Черкаської областей.

Крім того, Трипільська ТЕС є єдиним джерелом забезпечення населення міста Українка тепловою енергією для потреб опалення та гарячого водопостачання.

Зараз ви читаєте новину «Трипільська ТЕС перейшла в економний режим і готується до аварійних відключень - Коземко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути