четвер, 28 травня 2020 14:17

Третині працівників скоротять зарплату: дослідження

Третині працівників скоротять зарплату: дослідження
35% компаній не виключають імовірності зменшення розміру оплати праці в перспективі 1-2 місяців. Фото: pixabay.com

Згідно з даними дослідження компанії KPMG, 96% компаній в Україні з 50 опитаних перевели працівників на віддалену роботу через карантин.

Як показало опитування, 35% компаній не виключають імовірності зменшення розміру оплати праці в перспективі 1-2 місяців, проте інші 65% компаній планують залишити нинішній рівень зарплат.

Половина роботодавців відправили працювати з дому більше 75% працівників. І всього 4% з опитаних компаній відзначили, що специфіка їхньої роботи не передбачає можливості працювати віддалено.

Не планують через карантин скорочувати персонал 71% опитаних роботодавців. А ось 21% все ж не виключає такої ймовірності протягом найближчих місяців. Ще 8% компаній уже попрощалися з частиною своїх працівників.

Як показало опитування, під час карантину 31% організацій вже відправили частину своїх працівників у щорічну оплачувану відпустку для зменшення балансу відпусток. Ще 38% не робили додатково ніяких заходів. Решта 29% перевели працівників на скорочений робочий день із пропорційним зменшенням зарплат.

У тих компаніях, де не змогли відправити персонал на віддалений режим роботи, ввели позмінний режим із виключенням особистого контакту між працівниками – до таких кроків вдалися 29% роботодавців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Куди українці витрачають гроші під час карантину

В цілому компанії оптимізують свої витрати під час карантину таким чином:

* 31% організацій запропонували працівникам сходити в щорічну оплачувану відпустку;

• 25% роботодавців пропонують працівникам неоплачувану відпустку;

* на скорочений робочий день або тиждень переводять персонал 15% компаній;

* на скорочений робочий тиждень переводять працівників 10% роботодавців.

При цьому, йдеться в дослідженні, у 55% компаній розмір витрат на персонал не змінився. Але 40% роботодавців такі витрати скоротити все ж довелося.

Під час карантину працевлаштувалися 104 тис. українців. Із них 70 тис. до цього були безробітними. Переважно громадяни знайшли роботу в сільському господарстві - 68%. Також був попит на вакансії в переробній промисловості, сферах торгівлі та будівництва, передає пресслужба Державного центру зайнятості.

Зараз ви читаєте новину «Третині працівників скоротять зарплату: дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути