вівторок, 30 липня 2013 14:45

Тисячу гривень за вихідні приносить катання на поні
5

Фото: Фото: Анна Усік

Киянин Олександр Пасинок заробляє 30 грн за 10 хвилин. У столичному парку Шевченка він катає дітей на поні Граф.

"Якщо бачу, що дитині сподобалося катання, а батьки хочуть продовжити, але не є дуже заможними, дозволяю їздити верхи півгодини за 50 гривень, - розказує Олександр. Хлопець працює у парку щодня в кепці і спортивних штанях. - Тварина не моя, але дозвіл на катання в господаря є. У парку на вихідних і в свята стою з 9 до 20 години, по буднях - з 10 ранку до 7 вечора".

Каже, у будні поні катає до 50 дітей за день. По вихідних - утричі більше.

"Раніше біля дитячого майданчику у парку на поні дітей катав тільки я і мій товариш, тепер охочих заробити у такий спосіб багато. Щоб конкурувати, купили своєму поні яскраве сідло, на гриві заплітаємо косички, після катання дозволяємо дитині годувати поні овесом, гладити і фотографуватися", - розказує Пасинок.

Поні Граф за вихідні приносить 1 тис. грн. заробітку.

Удвічі менше заробляє Володимир Левковський з Луцька. На поні Орлику він катає дітей у парку Лесі Українки. За прогулянку навколо фонтану бере всього 10 грн. На зароблені кошти хоче придбати ще два поні та створити спортивно-оздоровчий клуб для дітей.

"Маю півсотні постійних клієнтів, - говорить Левковський. - Часто приводять хворих діток. Під час першого катання у багатьох м'язи зчеплені. Діти малорухливі, сковані, бояться підійти до поні, не можуть нормально розтиснути ручки чи ніжки. Через місяць дитина не тільки добре сидить верхи, але й починає краще ходити сама. Катання на поні, як і на конику, дозволяє задіяти ті групи м'язів, які зазвичай бувають атрофованими. Поні має на півтора градуси вищу температуру тіла, ніж людина. За рахунок підігрівання масаж, який діти отримують під час їзди верхи, є ефективнішим".

Поні-клуб Левковський планує створити у селі Рованці під Луцьком.

"Катання на поні корисне і для здорових діток, - запевняє Володимир. - Хочу не тільки, щоб це приносили мені дохід, а й дарувало людям користь і задоволення. Більшість хлопців, які катають на поні дітей у парку зі мною, навіть в мороз тримають тварину на вулиці, бо економлять на оренді стайні. За поні потрібен щоденний догляд. Якщо годувати погано, матиме проблеми зі шлунком і часто падатиме на ноги. Любить сіно, овес і моркву".

Зараз ви читаєте новину «Тисячу гривень за вихідні приносить катання на поні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути