неділя, 22 квітня 2012 14:59

Тігіпко хоче давати 11 тисяч на підвищення кваліфікації старших за 45 років

Тігіпко хоче давати 11 тисяч на підвищення кваліфікації старших за 45 років
ФОТО: press.org.ua

В Україні незабаром введуть ваучери, що містять кошти на навчання для отримання нової професії або підвищення кваліфікації, повідомив у п'ятницю під час наради в Черкаській облдержадміністрації віце-прем'єр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

"Багато людей з віком стають неконкурентоспроможними. У той час як за кордоном людина постійно вчиться, у нас немає ніякого навчання. Тому ми будемо надавати спеціальний ваучер людям, яким 45 і більше років, і які мають 15 років трудового стажу. Таким чином, людина буде отримувати 11 630 гривень. За рахунок цього ваучера він зможе отримати іншу спеціальність ", - розповів Тігіпко.

За його словами, цих коштів не вистачить на другу вищу освіту, але якщо людина вкладе кілька тисяч, то зможе навчатися у вищому навчальному закладі. Якщо ж у нього немає такого бажання або можливості, тоді на ці кошти він може просто підвищити свою кваліфікацію в будь-який інший спосіб.

"Тобто ми даємо можливість людині пройти навчання і бути більш конкурентоспроможною на ринку праці", - підсумував віце-прем'єр.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко хоче давати 11 тисяч на підвищення кваліфікації старших за 45 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути