Ексклюзиви
понеділок, 28 березня 2011 10:13

Тарута продасть норвежцям пороми за 206 мільйонів євро - ЗМІ

Тарута продасть норвежцям пороми за 206 мільйонів євро - ЗМІ

Польський суднобудівний завод - Гданська судноверф - підконтрольний ISD Polska українського бізнесмена Сергія Тарути, і норвезька судноплавна компанія Fjord Line AS підписали контракт на будівництво двох автомобільно-пасажирських поромів.

Сума угоди становить 206 млн євро, пише портал "Дело".

За словами Алдони Дибуки, прес-секретаря Гданської судноверфі, довжина кожного з поромів становитиме 170 метрів, ширина - 27,5 метрів, вантажопідйомність - 4 тис. тонн.

"Судно зможе перевозити одночасно 1,5 тис. пасажирів і 600 автомобілів", - додав Дибук.

Пороми розраховані на 300 кают з ванними кімнатами. Також на суднах будуть розташовані ресторани, кафе, бари та магазини.

Проект реалізується спільно з норвезькою суднобудівної компанією Fosen Bergen Group. Згідно з контрактом, перший пором передадуть замовнику в кінці серпня цього року. Другий - в кінці січня 2012-го.

Сьогодні Гданська судноверф крім будівництва суден, випускає продукцію енергетичного машинобудування. У листопаді минулого року на заводі стартувало виробництво веж для вітряних електростанцій. Потужність підприємства передбачає виробництво 100 конструкцій на рік.

Польському підприємству Тарути вже вдалося укласти контракт на виробництво вітряків для лідера з виробництва турбін - німецької компанії Nordex.

Зараз ви читаєте новину «Тарута продасть норвежцям пороми за 206 мільйонів євро - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути