пʼятниця, 10 червня 2011 12:09

Світовий банк виділяє Україні $ 200 мільйонів на заощадження енергії

Світовий банк виділяє Україні $ 200 мільйонів на заощадження енергії

Світовий банк (СБ) надає ПАТ "Державний експортно-імпортний банк України" (Укрексімбанк, Київ) кредитні ресурси в розмірі $ 200 млн у рамках проекту енергозбаощадження в Україні.

Як повідомляється в прес-релізі українського банку, 10 червня було підписано гарантійну угоду між Україною та СБ і угоду про позику між Укрексімбанком та Світовим банком.

"Відповідно до угод, СБ надасть Укрексімбанку (...) Під державні гарантії кредитні ресурси в обсязі $ 200 млн на термін до 30 років ", - йдеться в повідомленні.

Проект енергозаощадження спрямований на зниження енергоємності в промисловості України та зменшення втрат енергії в комунальному секторі, зокрема в теплопостачанні.

За рахунок отриманих коштів Укрексімбанк буде надавати середньо- і довгострокові кредити на фінансування енергоефективних інвестиційних проектів, у тому числі і через інші комерційні банки. Відбір кінцевих позичальників та банків-учасників проекту буде здійснюватися у відповідності з певними спільно з СБ критеріями, що передбачають зменшення споживання енергії та фінансову стійкість.

Україна приєдналася до СБ в 1992 році. За період співпраці сума зобов'язань СБ щодо України в цілому досягла рівня $ 7 млрд у рамках 38 операцій.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 квітня 2011 року по розміру загальних активів Укрексімбанк займав друге (76,255 млрд грн) місце серед 176 діючих у країні банків.

Зараз ви читаєте новину «Світовий банк виділяє Україні $ 200 мільйонів на заощадження енергії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути