четвер, 22 листопада 2018 08:35

Суд відмовився забрати в Ахметова Укртелеком

Суд відмовився забрати в Ахметова Укртелеком
Господарський суд міста Києва відмовився задовольнити позов Фонду державного майна щодо повернення "Укртелекому" до державної власності. Фото - ТСН

Господарський суд міста Києва відмовився задовольнити позов Фонду державного майна до компанії "ЄСУ" щодо повернення "Укртелекому" до державної власності. Відповідне рішення суду було оприлюднене у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

"Господарський суд міста Києва вирішив у задоволенні первісного позову відмовити повністю. У задоволенні зустрічного позову відмовити повністю", - йдеться в рішенні суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов на Донбасі найбільш впливова особа - екс-губернатор

Фонд держмайна подав позов до суду в травні 2017 року, вимагаючи розірвати договір з "ЕСУ" та стягнути 2,17 млрд грн пені. Третьою особою в справі було притягнуто державний "Ощадбанк", у заставі у якого перебуває зазначений пакет акцій "Укртелекому".

Фонд держмайна України за підсумками оголошеного восени 2010 року конкурсу на початку 2011-го продав 92,79% акцій "Укртелекому" українській "дочці" австрійської EPIC - ТОВ "ЕСУ" - за 10 млрд 575,1 млн грн. Група "СКМ" українського бізнесмена Ріната Ахметова придбала "ЕСУ" 2013-го року. 19 жовтня 2017 року Господарський суд Києва забрав у компанії Ахметова пакет акцій "Укртелекому" і повернув до держвласності. У грудні Апеляційний суд підтвердив, що "Укртелеком" повинні повернути до державної власності. Натомість у липні 2018 року Верховний суд України задовольнив касаційну скаргу компанії "ЕСУ" на рішення судів про розірвання договору і повернув справу на повторний розгляд до суду першої інстанції.

Зараз ви читаєте новину «Суд відмовився забрати в Ахметова Укртелеком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути