четвер, 12 грудня 2019 14:27

Суд арештував активи власника "Дельта Банку" на 690 млн грн

Суд арештував активи власника "Дельта Банку" на 690 млн грн
У Фонді заявили, що готують касаційну скаргу Фото: rbc.ua

10 грудня Північний апеляційний господарський суд за позовом Фонду гарантування вкладів фізосіб наклав арешт на активи, що належать власнику "Дельта Банку" Миколі Лагуну.

"Суд задовольнив апеляційну скаргу Фонду на ухвалу Господарського суду Києва від 02.10.19 про стягнення з Лагуна шкоди, завданої банку та його кредиторам у розмірі 691,297 млн грн та заборонив йому вчиняти будь-які дії щодо відчуження майна в межах суми стягнення", - йдеться у повідомленні пресслужби Фонду гарантування вкладів..

У Фонді гарантування зазначили, що це забезпечить реальне виконання судового рішення у разі задоволення судом позовних вимог, і є першим прикладом застосування судом розумного підходу встановлення балансу інтересів кредитора у цій категорії справ.

За іншим позовом Фонду, у якому Лагун є відповідачем спільно з 7 іншими пов'язаними особами "Дельта Банку", Північний апеляційний господарський суд 27 листопада підтвердив ухвалу суду першої інстанції про залишення цього колективного позову без розгляду через нібито порушення правил об'єднання позовних вимог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клієнти одного з найбільших банків-банкрутів отримають гроші

У Фонді заявили, що готують касаційну скаргу.

Українцям дозволили замінювати в працюючих банках кредити на депозити і навпаки. Щоправда вимоги за ними повинні бути зустрічними - кредитор по одному зобов'язанню є боржником по іншому, а боржник за першим зобов'язанням є кредитором за другим.

Зараз ви читаєте новину «Суд арештував активи власника "Дельта Банку" на 690 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути