пʼятниця, 07 вересня 2018 21:10

Будівельник, няня чи водій: кому платять найбільше

Будівельник, няня чи водій: кому платять найбільше
За кордоном найбільш затребуваними були водії-далекобійники з України. Водночас в Україні найбільше платили будівельникам. Фото: pfu.gov.ua

За другий квартал 2018 року українські роботодавці пропонували найвищі зарплати будівельним бригадам, штукатурам та малярам — понад 10 тис. грн. Це пов'язано з традиційним початком будівельного сезону.

Іноземні компанії та приватні підприємці пропонували високі зарплати помічникам по господарству, няням, тренерам та вчителям. Від 54 до 69 тис. грн у місяць за кордоном платили українським водіям-далекобійникам, пише olx.ua.

У червні вчителю англійської мови у Китай пропонували зарплату 57 тис. грн. Няня-медик для новонародженого за кордоном мала можливість заробити 40 тис. грн у місяць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому українці не вірять у зростання економіки

В Україні у географічному контексті найбільш затребуваною виявилася робота у Чернігівській та Тернопільській областях. Щоправда у квітні Чернігівська область стала останньою з мінімальним рівнем доходу по країні - 7341 грн/міс. У першому кварталі поточного року найменше отримали жителі Тернопільської області.

Найвищу зарплату по країні мали жителі Києва, Київської та Донецької області. Вони у середньому отримували 13 555 грн, 9481 грн і 9774 грн відповідно.

За обсягом надходжень від трудових мігрантів до України лідирує Польща. 2017-го надійшло $3,12 млрд. За перших 3 місяці 2018-го - $865 млн. Із Росії на батьківщину минулого року заробітчани переказали $1,36 млрд. За перший квартал поточного року - $300 млн. До трійки лідерів за переказами до України ввійшли США. 2017-го заробітчани надіслали додому $679 млн. У січні-березні 2018-го - $192 млн.

Зараз ви читаєте новину «Будівельник, няня чи водій: кому платять найбільше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути