Ексклюзиви
понеділок, 28 березня 2011 11:01

Столичні АЗС не послухалися уряду і підняли ціни на бензин

Столичні АЗС не послухалися уряду і підняли ціни на бензин

Бензин А-95 і дизельне паливо на столичних заправках за останні дні знову подорожчали. Тепер практично всі заправки продають його за цінами, що вищі за верхню межу коридору, рекомендованого експертно-аналітичною групою (ЕАГ) при уряді.

Мережі ТНК-BP і ЛУКОЙЛ, що дотримувалися коридору, при верхній межі коридору для бензину А-95 9,5 грн / л підвищили його вартість відповідно до 9,65 грн / л і 9,60 грн / л ,а дизельне паливо при максимальній рекомендованою ціною в 9 грн можна купити по 9,грн / л.

Вийшла за межі коридору і досягла 9,6 грн / л ціна бензину А-95 на заправках ANP, що входять до складу найбільшої на ринку мережі групи "Приват", яка останнім часом традиційно утримувала одні з найнижчих цін.

Оштрафовані минулого тижня за узгоджені дії на 150 млн грн мережі АЗС "Континент Нафто Трейд" (ТМ WOG), ТОВ "Альянс Холдинг" (ТМ Shell), ПП "Окко Нафтопродукти" ("Галнафтогаз") підвищили вартість бензину А-95 до 9,99 грн / л, а дизельного палива - до 9,55 грн / л.

Нагадаємо, секретаріат експертно-аналітичної групи (ЕАГ) з питань функціонування ринку нафти, нафтопродуктів і розвитку нафтопереробної промисловості при уряді України на минулому тижні рекомендувала автозаправних станцій продавати бензин марки А-95 за ціною не вище 9,5 грн / л, дизельне паливо - 9 грн / л.

Одночасно прем'єр Микола Азаров знову звинуватив мережі у встановленні дуже високих націнок на нафтопродукти.

Зараз ви читаєте новину «Столичні АЗС не послухалися уряду і підняли ціни на бензин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути