понеділок, 14 березня 2011 08:50

Спецтема: Землетрус і цунамі в Японії

Стихія нищить економіку Японії: Акції обвалилися, ЦБ "злив" рекордні гроші

Стихія нищить економіку Японії: Акції обвалилися, ЦБ "злив" рекордні гроші

Японський ринок акцій впав після новин про наслідки землетрусу і цунамі, які призвели до зупинки промислових підприємств, перебоїв в енергопостачанні, руйнувань транспортної інфраструктури.

Зниження індексу Nikkei 225 становить зараз 6,25% - після того, як він відіграв частину драматичних ранкових втрат. Йдеться про рекордне зниження ринку за останні два роки, повідомляє агентство Bloomberg.

У число лідерів падіння увійшли страхові компанії, автовиробники. Так, Toyota Motor Co., що зупинила виробництво на багатьох підприємствах, втратила більше 7%. Зниження паперів Sony Corp. досягало 8,8%, Mitsubishi Motors Corp. - навіть 10,9%. Страхова ж фірма Tokio Marine звалилася в понеділок на 16%.

У той же час зросли акції будівельних компаній, які можуть отримати замовлення на роботи з відновлення зруйнованих об'єктів.

Крім того, в результаті руйнівного землетрусу, яке вже призвело до зупинки майже 30% потужностей з нафтопереробки в Японії, продовжує дешевшати нафта через прогнози зниження попиту.

Ф'ючерси з поставкою у квітні впали на 2%, до $ 99,18 за барель на Нью-йоркській біржі. Потім нафта відіграла частину втрат і досягла $ 99,66. За два дні зниження становить вже більше $ 3.

У Лондоні контракти на нафту Brent впали на 2,4%, до $ 111,16, до мінімуму з 25 лютого.

Щоб підвищити довіру до економіки після руйнівних стихійних лих, Банк Японії влив у кредитно-грошові ринки країни рекордну суму - 18 трлн ієн ($ 220 млрд).

Зараз ви читаєте новину «Стихія нищить економіку Японії: Акції обвалилися, ЦБ "злив" рекордні гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути