Ексклюзиви
неділя, 13 березня 2011 17:46

Спецтема: Землетрус і цунамі в Японії

На ще одній японській АЕС введено режим надзвичайного стану

На ще одній японській АЕС введено режим надзвичайного стану

Влада Японії в неділю оголосила режим надзвичайного стану на АЕС "Онагава", котра була пошкоджена руйнівним землетрусом, що стався в п'ятницю, повідомляє агентство Рейтер з посиланням на Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ).

За даними ЗМІ, на АЕС зафіксований підвищений рівень радіації.

У день землетрусу на АЕС "Онагава" в префектурі Міягі спрацювала аварійна система захисту, яка зупинила роботу одного з енергоблоків.

Представник міністерства комітету забезпечення безпеки міністерства економіки Японії раніше в неділю повідомив, що вранці в районі АЕС "Онагава" було зафіксовано незначне підвищення радіаційного фону в мікродозах.

Режим НС раніше через вихід з ладу системи охолоджування був введений на АЕС "Фукусіма-1" і "Фукусіма-2". На "Фукусіма-1" фахівцям вдалося вивести частину газу, що скупчився в захисній оболонці реактора, усунувши загрозу її руйнування. Однак у суботу на АЕС стався вибух, постраждали чотири людини. Влада оголосила евакуацію населення в радіусі приблизно 20 кілометрів навколо АЕС "Фукусіма-1".

Землетрус магнітудою 9,0, що стався 11 березня, викликав цунамі заввишки більше 10 метрів. Епіцентр землетрусу знаходився за 373 кілометра на північний схід від Токіо, його осередок залягав на глибині 24 кілометрів. Незабаром в тому ж районі сталося ще кілька потужних підземних поштовхів магнітудою понад 6,0.

Кількість загиблих від землетрусу і цунамі тільки в префектурі Міягі може досягти 10 тисяч осіб, повідомив глава місцевої поліції Набуто Такеуті.

Зараз ви читаєте новину «На ще одній японській АЕС введено режим надзвичайного стану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути