середа, 14 червня 2017 17:57

Стане простіше переоформити дачу в житловий будинок

Стане простіше переоформити дачу в житловий будинок
Переоформити дачні і садові будинки у житлові стане простіше. Фото: tandem-realty.ru

Переоформити дачні і садові будинки у житлові стане простіше. У Кабміні вдосконалили процедуру.

Про це говорить віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, коментуючи прийняття відповідної урядової постанови, повідомляє прес-служба Мінрегіону.

"Спрощена процедура дасть можливість українцям, які мають намір перевести дачний або садовий будинок в житловій, оформити відповідну документацію без зайвої перевантаженості - звіту про проведення технічного огляду. Це, перш за все, усуне корупційну складову і можливість подвійного тлумачення і пов'язаних з цим зловживань", - зазначив Зубко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям дозволили безкоштовно приватизувати кімнати в гуртожитках

Чиновник додав, що введення спрощених процедур забезпечить реалізацію громадянами права на розпорядження власним майном.

Цього року власники заміських будинків підняли ціни на їх оренду. Якщо раніше стандартний будиночок до 100 кв. м у 20 – 30 кілометровій зоні Києва можна було знайти за 5 тис. грн, то зараз доведеться викласти 6-7 тис.

Найбільший попит спостерігається на дачі, до яких можна дістатися зі столиці не більше ніж за годину. Такі будиночки намагаються здати на 10 – 12 місяців, і знайти вільне житло на одне літо зовсім непросто. Чим активніше орендарі цікавляться передмістям, тим жвавіше там ростуть ціни.

Зараз ви читаєте новину «Стане простіше переоформити дачу в житловий будинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути