вівторок, 15 червня 2021 21:11

Стало більше фрілансерів: які у них зарплати

Стало більше фрілансерів: які у них зарплати
Дохід українських фрілансерів зріс на 18%. Фото: pixabay.com

За два роки українських фрілансерів, які працюють з іноземними клієнтами, стало більше на 31%. А їхній дохід зріс на 18%.

"Більше половини загальних зарахувань фрілансерам - 54%, концентрується у 5 найбільших містах України. Майже чверть виплат припадає на столицю, 13% — на Харків, по 7% — на Львів і Дніпро, 5% — на Одесу. Водночас віддалений фріланс може позитивно впливати на зайнятість населення в регіонах, спонукаючи людей приєднуватися до вже наявних бізнесів або починати власні справи. Це може стати для українців гідною альтернативою переїзду до більших міст або за кордон", — каже Ігор Ковальов, генеральний менеджер Payoneer в Україні та Білорусі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яку незвичну роботу пропонують українцям

Найбільші заробітки у фрілансерів з Дніпра. Водночас найбільше за два роки зросли середні доходи львівських фрілансерів. За січень-березень 2021 року вони заробили на 33% більше, ніж за аналогічний період 2019 року.

З початком літа роботодавці активно публікують вакансії для молоді. Серед найпопулярніших професій: менеджери, продавці, кур'єри та касири. У середньому студенти без досвіду роботи можуть заробити 13,5 тис. грн. Це на 40% більше, ніж влітку 2020 року.

Наприклад, менеджеру готові платити 12,5 тис. грн, оператору call-центра — 25 тис. грн. Зарплату 8,6 тис. грн обіцяють продавцю, 13,5 тис. грн - промоутеру.

Зараз ви читаєте новину «Стало більше фрілансерів: які у них зарплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути