четвер, 18 квітня 2013 21:29

США допоможуть Україні у видобутку сланцевого газу – Теффт

США допоможуть Україні у видобутку сланцевого газу – Теффт

Сполучені Штати Америки намагатимуться зробити все можливе, щоб підтримати Україну в організації видобутку сланцевого газу, заявив сьогодні посол США в Україні Джон Теффт.

Сланцевий газ – це цілком "позитивна річ", тільки треба все зробити правильно, щоб були належні регуляторні норми і компанії дотримувалися передових технологій, як то було у США, сказав він, виступаючи на VI безпековому форумі "Безпека в небезпечному світі".

Посол наголосив, що видобуток сланцевого газу допоможе Україні посилити енергетичну незалежність.

Крім того, він нагадав, що у США видобуток сланцевого газу також дав можливість створити нові робочі місця і знизити ціни на природний газ, а відтак і на електроенергію, і збільшити доходи місцевих і центрального бюджетів.

Видобування сланцевого газу має на меті наблизити Україну до енергетичної незалежності й позбавити її нинішньої газової залежності від Росії. Водночас видобування сланцевого газу, в першу чергу методом гідророзриву пластів, викликає побоювання щодо можливої шкоди довкіллю. Зокрема, особливо активно виступає проти цього видобування партія ВО "Свобода", а також деякі проросійські сили. Водночас у багатьох країнах світу цю технологію застосовують без ніякої небезпеки для довкілля.

Нагадаємо, 24 січня в Давосі було підписано угоду між компанією Shell і компанією "Надра Юзівська" про розподіл продукції від видобування сланцевого газу на Юзівській площі в Харківській і Донецькій областях. Згідно з контрактом із компанією Shell щодо видобутку в Україні сланцевого газу, підписаним у Давосі, сім'я Віктора Януковича отримає в цій справі десятивідсоткову участь.

Зараз ви читаєте новину «США допоможуть Україні у видобутку сланцевого газу – Теффт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути