вівторок, 27 січня 2015 09:53

S&P знизило рейтинг Росії до "сміттєвого" рівня

S&P знизило рейтинг Росії до "сміттєвого" рівня
Фото: bb.lv

Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's знизило кредитний рейтинг РФ до спекулятивного рівня BB+, прогноз "негативний".

Гнучкість грошово-кредитної політики стала більш обмеженою, а перспективи економічного зростання погіршилися, повідомляє РБК з посиланням на Bloomberg.

"Негативний" прогноз за рейтингами означає, що, як передбачається, зовнішні і внутрішні резерви бюджету будуть знижуватися через посилення зовнішнього тиску і збільшення державної підтримки економіки, уточнює агентство.

Агентство також зазначає, що в грудні 2014 року Центробанк РФ підвищив ключову ставку на 750 базисних пунктів, до 17%. "Це мало зупинити різке знецінення рубля і приборкати інфляцію. Рубль короткочасно зміцнився щодо долара, але відтоді він продовжує дешевшати, досягнувши позначки близько 66 рублів за долар (станом на 26 січня 2015 року) порівняно з приблизно 35 рік тому", - йдеться в повідомленні.

У S&P очікують, що в нинішніх умовах буде скорочено кредитування економіки, що надалі, ймовірно, підірве економічне зростання. Очікуваний рівень інфляції у 2015 році - вище 10%.

"Ми очікуємо, що якість активів у фінансовій системі, з урахуванням ослаблення рубля, обмеженого доступу ключових галузей економіки на міжнародні ринки капіталу через санкції, а також економічний спад буде погіршуватися", - прогнозують у Standard&Poor's. При цьому в агентстві вважають, що в Росії буде "приглушене прогнозоване зростання" на 0,5% щороку протягом 2015-2018 років. Наступний перегляд кредитного рейтингу країни заплановано на 17 квітня 2015 року.

Нагадаємо, що раніше, 16 січня, агентство Moody's знизило довгостроковий рейтинг державних облігацій РФ на один щабель - з Baa2 до Baa3. Короткостроковий кредитний рейтинг був знижений до рівня P 3 P-2. Обидва рейтинги були поставлені на перегляд з можливістю зниження.

Ваа3 є найнижчим рейтингом у категорії, яку інвестори позначають як "інвестиційну". Наступний щабель в методології Moody's - "Ва1" - належить до "спекулятивного" рівня.

9 січня міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило довгострокові суверенні рейтинги Росії в іноземній і національній валюті на одну сходинку - з BBB до BBB- - з "негативним" прогнозом.

 

Зараз ви читаєте новину «S&P знизило рейтинг Росії до "сміттєвого" рівня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути