вівторок, 09 січня 2018 11:55

Повідомили, що вплине на різницю між доходами жінок і чоловіків

Повідомили, що вплине на різницю між доходами жінок і чоловіків
Розрив у доходах збільшиться не тільки між чоловіками і жінками, а й між жителями столиць і провінцій. Фото: Кореспондент

Автоматизація посилить розрив у доходах між чоловіками і жінками.

Жінки більше за чоловіків зайняті в професії, де можливий високий рівень автоматизації. Так, 47% професій, які вони обирають, потенційно схильні до автоматизації. У чоловіків ця частка на 7 пунктів нижча, пише finance.ua.

Аналітики наголошують, що сьогодні жінки недостатньо представлені на високих технічних посадах і в тих професіях, де потрібна серйозна підготовка. Тому на їхнє місце можуть прийти алгоритми і роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яких спеціалістів не вистачає на ринку праці

У звіті з робототехніки та автоматизації, опублікованому IPPR, йдеться, що автоматизація не створить масового безробіття. Однак посилить суспільне розшарування.

"Розрив у доходах збільшиться не тільки між чоловіками і жінками, а й між жителями столиць і провінцій. Все через ті ж технічні навики. У провінціях, як правило, відсоток висококваліфікованих фахівців нижчий", - стверджують експерти.

Держстат визначив найвисокооплачуваніші професії в Україні. Найвищий рівень заробітної плати у громадян, що працюють у сфері авіаційного транспорту, - в середньому 29 610 грн. На 2-му місці за рівнем зарплат фінансисти і страховики - 12 521 грн. Замикають топ-трійку працівники телекомунікаційної сфери - 11 557 грн.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили, що вплине на різницю між доходами жінок і чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути