Ексклюзиви
вівторок, 27 грудня 2011 09:30

Собача няня проводить новорічну ніч із чужими псами

Собача няня проводить новорічну ніч із чужими псами

Ірина Савостіна, жителька столичної Солом'янки, має підробіток — вигулює собак.

Почала у школі. Її запрошували сусіди. Коло клієнтів розширилося.

"На новорічні свята сидітиму із чужим собакою — цуценям бульдога у квартирі його господарів. Вони на Новий рік летять до Іспанії. Сидітиму 31 грудня та два перші дні нового року. За це заплатять 2600 гривень, — каже кореспонденту "Газети по-українськи" 27-річна Ірина Савостіна. — Собачою нянею працюю 12 років. Уперше провела так новорічну ніч три роки тому. Дивилася за тримісячним лабрадором. Малою я завжди хотіла собаку, але батьки не дозволяли. Бавилася чужими песиками".

Тепер замовляють заможні жителі центру Києва. Телефонують за оголошеннями, які Ірина дає в інтернеті. Із нею укладають договір про догляд за тваринами. Зазначають її паспортні дані та прописку, пишуть про відповідальність за тварину та описують майно в квартирі. Іногородніх собачими няньками не беруть. Година вигулу собаки у звичайні дні коштує 40 грн. Доплачують 20 грн за кожен приїзд. Із 30 грудня до 4 січня няня бере за послуги подвійний тариф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учені стверджують, що понаднормова робота руйнує мозок

"Уже три роки живемо із чоловіком у приватному будинку, маю німецьку вівчарку. Часто беремо чужих собак до себе у двір, дресируємо їх. Замовлення бувають не щодня. Часом доводиться вигулювати одночасно двох-трьох собак. Торік на новорічні свята я вигулювала по шість одночасно. Ледве встигала, хоча всі живуть в одному районі, біля метро Університет. Заробила близько шести тисяч гривень. Правда, через одного боксера втратила все. Ще й позичала, щоб розплатитися з господарями. Боксер Джексон — спокійний пес. Але кинувся на світло фар, яке відбилося на стіні в квартирі. Стрибнув і зачепив вазу на скляному столику. І ваза, і столик розбилися. Господарі сказали заплатити сім тисяч гривень за стіл і шість — за вазу".

"У людей дома різного можна надивитися. Якось доглядала мопса Фатю. Сиділа із ним у квартирі. Ненадовго вибігла у магазин по мінералку. Підходжу до будинку, а на кухні квартири світло ввімкнулося. Потім — у сусідній кімнаті. А господарі на той час були в Тунісі. Я злякалася, пишу їм СМС, що в хату хтось вліз. Вони дзвонять — і ну лаяти мене: "Дура! Це система імітації присутності спрацювала. Бо тебе не було вдома більше години".

На вигулі собак Ірина Савостіна має щомісяця 1,5-2 тис. грн.заробітку

 

Зараз ви читаєте новину «Собача няня проводить новорічну ніч із чужими псами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути