Ексклюзиви
пʼятниця, 10 липня 2020 17:23

Що найбільше подорожчало в червні

Що найбільше подорожчало в червні
Порівняно з травнем, у червні найбільше зросли ціни на алкогольні напої і тютюнові вироби. Фото: pixabay.com

У червні ціни на споживчі товари уповільнили зростання, порівняно з попередніми місяцями. У травні ціни піднялись на 0,3%, у квітні та березні - на 0,8%.

Порівняно з травнем, у червні найбільше зросли ціни на алкогольні напої й тютюнові вироби. Підвищення становить 0,5%. На 0,4% подорожчали продукти харчування та безалкогольні напої. Фрукти - на 8,4%, свідчать дані Держстату.

Зниження тарифів на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,4% відбулося переважно за рахунок здешевлення природного газу на 4,3%. Гаряча вода подорожчала на 4,4%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тариф на передачу електроенергії може зрости удвічі. Великі промислові підприємства заговорили про негативні наслідки

Подорожчав проїзд у пасажирському залызничному транспорті на 6,1%. Вартість палива та мастил зросла на 2,1%, автомобілів - на 1,3%.

В Україні середня зарплата становить понад 10 тис. грн. У Києві роботодавці в середньому готові платити 15 тис. грн, свідчать дані Держстату.

Зараз ви читаєте новину «Що найбільше подорожчало в червні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути