четвер, 31 травня 2018 13:17

Скільки коштує вишня на українських ринках

Скільки коштує вишня на українських ринках
Минулого року українську вишню почали продавати у другій половині червня. Цього - ягодою вже торгують. Фото: agrus.ua

В Україні подешевшали полуниця і черешня. Ціни знизилися до 15-35 грн за кг. Крім того, на ринках почали продавати вишню із Закарпаття. У середньому просять 30 грн за кг.

Щоправда, пропозиція вишні поки що обмежена. Однак за сприятливої погоди достигне найближчими тижнями. Тоді, швидше за все, ціни зменшаться, пише "Інфо-Шувар".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт пояснив, чому в Україні дорогі продукти

Торік перша вишня від українського виробника на ринку з'явилася лише в другій половині червня. Ягода не вродила через несприятливі погодні умови. Коштувала теж 30 грн за кг.

Завдяки підвищеному попиту в країнах ЄС українські виробники змогли наростити експорт свіжої та замороженої вишні. Торік Україна продала 80 т свіжої вишні на $65 тис. Також 1,7 тис. т замороженої вишні вартістю $2,2 млн.

В Україні з початку року споживча інфляція становила 4,4%. У річному вимірі, порівняно з квітнем 2017-го, інфляція досягла 13,1%. Щомісяця з початку поточного року цей показник знижується. За минулий місяць овочі подорожчали на 5,4%. Щоправда на 5,9% зменшилася ціна на гречку, яйця, молоко, сало, фрукти та цукор. Також на третину подешевшала картопля.

Зараз ви читаєте новину «Скільки коштує вишня на українських ринках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути