Ексклюзиви
Вівторок, 25 червня 2019 10:51

Скільки коштує відпочити на природі

Скільки коштує відпочити на природі
Порівняно з минулим роком подорожчали всі інгредієнти, які необхідні для приготування шашлику. Фото: 20 хвилин

За рік на 9% стало дорожче приготувати шашлик.

"Щоб нагодувати компанію із 6 людей, знадобиться 2 кілограми свинини, 500 грам цибулі та 140 грам маринаду до шашлику. Також чорний перець і сіль. Так, у травні торік за 2 кілограми свинини платили 230 гривень, свідчать дані Держстату. Цьогоріч - 239 гривень", написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштує м'ясо у різних країнах

У травні 2018-го цибулю продавали по 3,3 грн/500 г. Зараз - 14,3 грн. Ціна зросла у понад 4 рази.

"Маринад до шашлику торік коштував 14,2 гривень. Цьогоріч у травні зріс у ціні до 16,7 гривень. Так, минулого року порція шашлику на одну людину обходилася у 41,2 гривню. Зараз - 45 гривень", - порахував Дорошенко.

У травні м'ясо подорожчало на 0,8%. З початку року ціни зросли на 1,6%. У квітні свинина коштувала 116,2 грн/кг. У травні ціна зросла до 119,3 грн. Куряче філе подорожчало на 2,5% - з 105,6 до 108,3 грн/кг.

Зараз ви читаєте новину «Скільки коштує відпочити на природі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 26399
Голосування Чи подорожчають продукти через відміну державного регулювання цін?
  • Так, виробники і магазини скористаються цим
  • Так, але подорожчають тільки найпопулярніші товари
  • Ні, будуть лише сезонні коливання цін
  • Деякі товари подешевшають
  • Державне регулювання - це радянський пережиток. Його треба відмінити
Переглянути