четвер, 13 березня 2014 11:00

"Скажи мені, хто твій друг... Або як заробити на банківських вкладах"

 

Банки пропонують українцям відновити депозити без втрат

Фінансова паніка, що охопила українців цієї зими, потихеньку починає спадати. Ті, хто забрав гроші з депозитів, почали усвідомлювати, що від своєї надмірної обережності вони лише втратили. Адже вдома близько 20% річних у гривні ніхто не дасть. А тут ще й курс стрибає...

За даними НБУ, за січень цього року українці зняли зі своїх депозитних рахунків понад 15 млрд грн, у тому числі близько 5 млрд – в іноземній валюті. А в лютому ця цифра подвоїлася і досягла 30 млрд грн, підрахували в Незалежній асоціації банків України. А це цілих 7% від усього обсягу депозитів в країні.

Щоб повернути цю грошову масу з-під матраців назад в банки, Нацбанк заявив, що навіть не розглядає можливості введення мораторію на зняття вкладів. А в кількох банках, що були пов'язані з "сім'єю" попередньої влади і таки відчували проблеми з ліквідністю, регулятор ввів тимчасові адміністрації. Такий свій крок НБУ пояснив бажанням саме допомогти вкладникам повернути свої кровні.

Інші ж фінустанови заявляють про свою абсолютну стабільність, не дивлячись ні на що, і готові боротися за зняті в паніці депозити.

Помітно активні в цьому напрямку банки, що входять до ТОП-10. Так, Промінвестбанк пропонує одразу кілька вигідних "депозитних рішень". За безготівковий переказ коштів на поточні рахунки в ПІБі з подальшим їх розміщенням на депозит в будь-якій валюті, Промінвестбанк компенсує витрати і комісій клієнтів в інших банках у розмірі 1 тис. грн. Компенсація виплачується через місяць після оформлення депозиту. Зі слів топ-менеджменту ПІБу, ця пропозиція з'явилася у відповідь на попит ринку, а саме: клієнтів, що бажають розмістити свої кошти в стабільному банку і отримувати при цьому високий дохід.

Крім цього, з 28 лютого по 28 березня Промінвестбанк проводить акцію, в рамках якої ті клієнти, котрі в період з 20 січня по 26 лютого достроково розірвали свої депозити, можуть відновити недоотримані відсотки за ними. Компенсувати ПІБ буде за умови відкриття нового депозитного вкладу на будь-який термін від 1 місяця в будь-якій валюті.

А ще з 1 березня Промінвестбанк доплачує за кожного нового депозитного клієнта. Акція називається "Приведи друга". Будь-який клієнт, порекомендувавши оформити депозит у Промінвестбанку своєму другові чи знайомому, отримає грошову винагороду. А саме: 100 грн., якщо ваш друг або знайомий оформив вклад на суму від 50 тис. грн., 5 тис. дол. США або 5 тис.євро. Кількість приведених друзів і банківських вкладів у рамках акції необмежена! Як кажуть, не май сто рублів, а май сто друзів...

Тим більше що особливо вмовляти нікого не доведеться. Адже умови за депозитами в Промінвестбанку більше ніж вигідні - за найбільш затребуваними вкладами на 3 місяці з виплатою відсотків в кінці терміну ПІБ дає 21% річних. Втім, вигідно розмістити гроші в Промінвестбанку можна і на будь-який інший термін: від 1 місяця до 5 років. При цьому, навіть на такий тривалий термін банк дає досить високий відсоток, а саме: 20% річних з виплатою в кінці терміну. Не образить банк і клієнтів з вкладами до 1 місяця: 17% річних для таких депозитів – дуже непогано.

Ставки за депозитами в Промінвестбанку зі щомісячними виплатами також дуже привабливі. За вклади на 1 місяць ПІБ дає ті ж 17% річних, на 3 місяці – 20%.

Зауважмо, багато банків в Україні пропонують менш вигідні ставки. В основному вони коливаються від 11 до 14%. При цьому, пропозиції по ставках на рівні 25% річних у гривні експерти рекомендують вже розглядати з урахуванням всіх можливих ризиків.

Та ж історія і зі ставками за валютними вкладами. "Золота середина" від Промінвестбанку – це 6,1% річних у дол. США на 1 рік, 7,6% – на 1 місяць, 8,6% – на півтора і два роки. Найбільша ставка по долару – 8,8% річних – на термін у 13 місяців. За депозити в євро Промінвестбанк пропонує 6,7% річних за 1 місяць , 8,1% – за 13 місяців.

До речі, щоб поповнити депозит, йти у відділення Промінвестбанку не обов'язково: відкрити депозит у ПІБі можна, не виходячи з дому – через систему інтернет-банкінгу. Варто зазначити, дуже зручний і своєчасний сервіс.

А буквально з середини березня по дзвінку в контакт-центр можна запросити фінансового консультанта банку для оформлення договору банківського вкладу за місцем роботи або прямо на дому. Після внести бажану суму на депозитний рахунок можна на вибір будь-яким способом: через термінали IBox, через Сash-in банкомати, за безготівковим переказом, за який банк ще й компенсує витрати, або, у крайньому разі, внісши гроші в касу банку.

Тож якщо ви усвідомили, що вдома зняті депозити швидко "худнуть", а зберігати далі їх страшнувато, пропозиції "на будь-який смак" від Промінвестбанку – якраз для вас.

Експерти ринку зазначають, що Промінвестбанк, постійно отримуючи потужну підтримку акціонера в особі Зовнішекономбанку, є одним із небагатьох українських банківських установ, здатних виконувати всі свої зобов'язання перед клієнтами в повному обсязі, не зважаючи ні на які події.

Зараз ви читаєте новину «"Скажи мені, хто твій друг... Або як заробити на банківських вкладах"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути