вівторок, 19 лютого 2019 16:51

Ринок газу неконкурентний, його не треба лібералізувати - Герус

Ринок газу неконкурентний, його не треба лібералізувати - Герус
Голова Асоціації споживачів енергетики та комунальних послуг Андрій Герус заявив, що через монополію "Нафтогазу" реформа ринку газу не може бути успішною. Фото: Українські Новини

Через монополію "Нафтогазу" реформа ринку газу не може бути успішною. Про це на круглому столі "Ринок електроенергетики VS ринок газу. Яка енергетична модель потрібна Україні?" зазначив голова Асоціації споживачів енергетики та комунальних послуг Андрій Герус.

"75% усього газу видобувається однією компанією, державною. Проблема посилюється тим, що ця державна компанія має і видобуток, ця державна компанія також є імпортером газу, і ця державна компанія контролює також і трубну мережу, газотранспортну систему. Але анбандлінгу, такого відомого процесу вже в Україні, поки що у нас не відбулося, і він іде якось повільно", - сказав він.

Нагадаємо, раніше Андрій Герус закликав зупинити реформи ринків електроенергії і газу. Причиною він вважав зростаючі неплатежі населення за газ та електроенергію. Крім того, за його словами, тарифи на газ підняли в інтересах олігархів.

У відповідь експерт з енергетики стратегічної групи радників із підтримки реформ при уряді України Карел Хірман зазначив, що такі заяви експертів та політиків - це заклик повернутися до ситуації, що була до Майдану. За його словами, реформи або проводяться, або ні, а якщо всі ринки працюють добре, то реформи не потрібні.

Зараз ви читаєте новину «Ринок газу неконкурентний, його не треба лібералізувати - Герус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути