понеділок, 24 листопада 2014 12:28

Росія починає торгівельну війну проти Литви - ЗМІ

Росія починає торгівельну війну проти Литви - ЗМІ
Фото: cargonews.lt

Росія може заборонити ввіз і вивіз товарів через кордон із Литвою.

Про це стало відомо з листування представників російської митниці з клієнтами, пише Українська правда з посиланням на Delfi.

"Товари, країною походження яких є Литва, а також товари, які ввозяться в Литву, і товари, що перевозяться литовськими транспортними компаніями, не пропускатимуть, поки не буде спеціальних вказівок", - йдеться в одному з таких листів, який цитує литовське видання.

Видання також цитує представника прикордонної служби Литви Гієдріса Мішутіса, який запевнив, що обмеження з російської сторони, які було введено наприкінці минулого тижня, в понеділок вранці продовжували діяти.

Водночас машини з російськими номерами перетинають кордон без проблем - їх не затримують на російському боці, підкреслюють у Вільнюсі.

У прес-службі Федеральної митної служби РФ заявили, що не мають інформації з цього питання.

Як відомо, Росія межує з Литвою виключно на кордоні Калінінградської області. Ця проблема існує на всіх чотирьох пропускних пунктах, стверджує литовська влада.

Водночас деякі джерела спростовують повідомлення про масштабні обмеження. Асоціація перевізників Литви каже, що не відчуває суттєвих проблем у перетині кордону. За версією прикордонної служби, в понеділок черга зменшилася, оскільки литовських водіїв заздалегідь повідомили про проблеми.

Нагадаємо, у вихідні на литовсько-російському кордоні утворилася черга з автомобілів з литовськими номерами. Їх піддавали ретельному обшуку, при цьому автомобілі з російськими номерами вільно перетинали кордон.

Зазначимо, що в Міністерство закордонних справ Литви викликали посла РФ Олександра Удальцова для надання роз'яснень з приводу ситуації, що склалася.

Зараз ви читаєте новину «Росія починає торгівельну війну проти Литви - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути