Ексклюзиви
пʼятниця, 04 лютого 2022 13:16

Росію чекають жорсткі санкції Євросоюзу, в тому числі проти "Північного потоку-2"

Росію чекають жорсткі санкції Євросоюзу, в тому числі проти "Північного потоку-2"
Президентка Єврокомісії наголосила, що Пакет включає також заходи проти російського газопроводу "Північний потік-2". Фото: ВВС

ЄС підготував пакет "жорстких і комплексних" санкцій проти Росії на випадок, якщо Кремль вдасться до нової агресії проти України.

Про це сьогодні заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, в коментарі німецькій Handeslblatt та французькій Les Echos, повідомляє Reuters.

"Ми підготували пакет жорстких і комплексних фінансових та економічних санкцій", - сказала Урсула фон дер Ляєн, зазначивши, що вони включають обмеження на доступ до іноземного капіталу та контроль експорту, зокрема техніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін хоче, щоб Україна ніколи не досягла успіху - Волкер

Президентка Єврокомісії наголосила, що пакет включає також заходи проти російського газопроводу "Північний потік-2", і що запуск його в експлуатацію залежатиме "від поведінки Росії".

"Санкції можуть серйозно зачепити близьке оточення Путіна й олігархів", - додала вона.

Як повідомлялося, що цього тижня Єврокомісія завершить роботу над пакетом потужних потенційних санкцій проти Російської Федерації.

Росія стягла до українського кордону близько 115 тис. наземного компоненту своїх військ. Світ закликає Москву припинити ескалацію і перейти до діалогу.

США і Британія вже оголосили про свої санкції, які автоматично застосують, якщо Росія почне велике вторгнення в Україну. Про це, зокрема, заявив прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, перебуваючи у вівторок у столиці України з візитом.

Зараз ви читаєте новину «Росію чекають жорсткі санкції Євросоюзу, в тому числі проти "Північного потоку-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути