четвер, 03 лютого 2022 10:20

Спецтема: Ворог біля українського кордону

Резніков: Ситуація з російськими військами на кордоні не змінилася, в ОРДЛО - паніка

Резніков: Ситуація з російськими військами на кордоні не змінилася, в ОРДЛО - паніка
Українська розвідка обмінюється даними з розвідками країн-партнерів, сказав Резніков.

Ситуація на кордоні із Російською Федерацією і Білоруссю щодо російських військ з минулого тижня не змінилася.

Про це сказав міністр оборони Олексій Резніков на брифінгу у четвер, повідомляє Gazeta.ua.

"В порівнянні з п'ятницею суттєєвих змін чи якогось неочікуваного факту не відбулося. Не спостерігаємо формування якихось ударних угруповань. Імовірність ескалації - низька", - розповів міністр.

Зараз російські війська нараховують близько 115 тис. наземного компоненту. "Врахочуючи територію Білорусі, прилеглі райони РФ, тимчасово окуповані території - ОРДЛО і Крим", - пояснив.

"Відбувається перекидання підрозділів на полігони в Криму, Воронежській області. Шість російських десантних кораблів з північного балтійського флоту продовжують перехід Середземним морем і, за нашими даними, мають зайти до сирійського порту Тартус. Не виключено, що вони можуть використати далі свій маршрут в сторону Чорного моря", - повідомив.

На території Білорусі має розпочатися активна фаза білорусько-російських військових навчань. "Це буде декілька тисяч осіб. Наші Збройні сили, прикордонники, Національна гвардія, полція, СБУ готові. Ми спостерігаємо в усіх п'яти областях, які межують з Білоруссю", - сказав Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Агресор боїться великої війни й шукає варіанти. Найцікавіше в журналі "Країна"

Також назвав ситуацію на Донбасі контрольованою.

"Інтенсивність провокацій з боку російських підрозділів - не висока, зменшується. Цього тижня один раз обстріляли Світлодарськ, поранили мирного мешканця. Вчора зафіксували скидання гранати з безпілотного літального апарату на пункті пропуску "Гнутове", - сказав.

Росія продовжує постачання окупаційним військам - 1-го і 2-го армійського корпусів зброю і паливно мастильні матеріали. В окупованих районах Донецької і Луганської областей ворог проводить ротацію, повідомив.

"Наша розвідка спостерігає переляк серед бойовиків. Оскільки сприймають російську пропаганду, якою їх насичують, про ніби-то майбутній український наступ.

І це відображається на низькому психологічному стані найманців та інших покидьків, які несуть службу у 1-у і 2-у армійському корпусі збройних сил Російської Федерації", - сказав міністр.

А Крим російський окупант використовує, як полігон. "Спостерігаємо накопичення зброї. Але станом на сьогоднішній день формування ударних угрупувань не зафіксовано", - розповів Резніков.

1 лютого до Києва прибув літак з черговою партією військової допомоги від Сполучених Штатів Америки. Доставили понад 80 т бойових набоїв до стрілецької зброї. Перед цим Велика Британія надіслала протитанкове озброєння.

Зараз ви читаєте новину «Резніков: Ситуація з російськими військами на кордоні не змінилася, в ОРДЛО - паніка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути