субота, 11 червня 2011 19:15

Росії теж нелегко даються "газові" переговори з Україною - експерт

Росії теж нелегко даються "газові" переговори з Україною - експерт

Російській Федерації тяжко даються переговори з Україною щодо формування ціни на газ.

Таку думку висловив експерт Інституту енергетичних досліджень Юрій Корольчук в ефірі Першого ділового каналу.

"Прогрес в тому, що переговори тривають. Ще ніколи Росія та Україна в газових переговорах не тягнули процес. Виходить, що і Росії теж тяжко даються ці переговори. Вони, виходить, зацікавлені в багатьох речах, щоб переконати Україну в чомусь: або залишити формулу, або добитися якихось нових поступок", — сказав він.

За його словам, Росія дуже зацікавлена у вступі України до Митного союзу.

"Головна ціль, яку зараз Росія переслідує ... І Путін, і Медведєв неодноразово озвучували, мовляв, нас все влаштовує в газових домовленостях, нам головне, щоб Україна приєдналася до Митного союзу ... І називали навіть виграш України від $ 2 млрд до $ 8 млрд", — наголосив він.

Корольчукт також висловив упевненість у тому, що Росія транспортуватиме газ до Європи територією України навіть після того, як стануть до ладу газопроводи "Північний потік" та "Південний потік".

"Європа за 15 років 1995 по 2011 рік в два рази наростила обсяги споживання газу. І далі, по прогнозам, вони будуть нарощувати. Якщо зараз 550 млрд куб. м газу, то у 2020-му вони будуть споживати 700 млрд куб. м. І Росія вже підписала зобов'язання з європейськими компаніями довгострокові контракти. А варіант транспортування через Україну — гарантований і один з найбільш потужних", — наголосив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Росії теж нелегко даються "газові" переговори з Україною - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути