пʼятниця, 22 вересня 2006 14:30

Росіянам надали дозвіл на придбання "Луганськтепловоз"

Російському закритому акціонерному товариству "Керуюча компанія "Брянський машинобудівний завод" надано дозвіл на придбання понад 50% акцій українського ВАТ "Холдингова компанія "Луганськтепловоз". Основним видом діяльності російського підприємства є виробництво та реалізація тепловозів маневрових, судових дизелів тощо.

Нагадаємо, що працівники холдингової компанії "Луганськтепловоз", головного виробника вантажних магістральних тепловозів в Україні, звернулися до прем"єр-міністра Віктора Януковича з проханням "проконтролювати законність проведення та успішного завершення конкурсу з продажу 76% акцій".

На думку колективу компанії, інвестиції створять для підприємства умови для входження на найбільш перспективні ринки Росії, Білорусії і Казахстану.

Подальший розвиток компанії вимагає проведення переоснащення виробництва, впровадження новітніх технологій, збільшення обсягів виробництва продукції, вирішення соціальних питань.

19 липня цього року ФДМ оголосив конкурс з продажу пакету акцій ВАТ "Холдингова компанія "Луганськтепловоз" за принципом аукціону. До продажу пропонується пакет акцій, що складає 76% статутного фонду товариства. Проте працівники підприємства запевняють, що окремі бізнес-структури, відстоюючи свої приватні інтереси, прагнуть всіма шляхами не допустити проведення конкурсу.

Саме з цією метою вже мають відбутися 2 судові розгляди.

Номінальна вартість пакету - 292 млн гривень.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Росіянам надали дозвіл на придбання "Луганськтепловоз"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути