середа, 08 лютого 2012 11:54

Росія змусила Італію переходити на мазут

Росія змусила Італію переходити на мазут

Італія повертається до використання мазуту на електростанціях після того, як Росія зменшила обсяги постачання природного газу до країни.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Міністерство промисловості Італії 7 лютого санкціонувало використання мазуту на шести електростанціях Enel SpA для зменшення споживання газу. Згідно із заявою відомства, країна ще не почала використання стратегічних запасів газу.

За словами представника міністерства, який побажав не називатися, Італія розглядає можливість збільшення обсягів імпорту зрідженого природного газу танкерами.

"Ситуація досить критична через зменшення поставок Росією та Францією", - розповів міністр економічного розвитку Коррадо Пассера.

Італія є третім за величиною імпортером природного газу в Європі, купуючи 20% поставок російського блакитного палива до Європи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міненерго замовило прибирання офісів на 840 тисяч гривень

У 2010 році країна спожила 76,1 млрд куб. м палива, поступившись за цим показником лише Великій Британії та Німеччині.

Нагадаємо, сьогодні міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко повідомив, що Україна у зв'язку з аномальними погодними умовами в Росії на кордоні отримує 450 млн куб. м газу на добу замість 510 млн куб. м, передбачених технічними угодами з РФ.

Як заявили 6 лютого в Брюсселі, Болгарія, Словаччина, Австрія, Угорщина, Польща та Греція отримують газ у нормальному обсязі, а поставки в Румунію, Німеччину та Італію, хоча і ростуть, ще не повністю відновлені.

У відповідь на це "Газпром", що зіткнувся в останній тиждень з різким зростанням потреби в паливі в країнах ЄС, переконував, що зростанню поставок заважають не морози, а надмірна зарегульованість європейського ринку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна може запропонувати "Газпрому" купити газ зі своїх сховищ - експерт

Раніше представники російського монополіста, а також керівництво країни заявляли про збільшення внутрішнього споживання газу в зв'язку з різким похолоданням, що відбилося на обсягах експорту.

До цього в Росії не виключали, що поставки газу в Європу скорочуються через збільшення його відбору Україною.

Зараз ви читаєте новину «Росія змусила Італію переходити на мазут». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути