Ексклюзиви
понеділок, 27 травня 2013 10:25

Росія схвалила урізання імпортних квот у Митному союзі

Росія схвалила урізання імпортних квот у Митному союзі
Розмір імпортної квоти тепер встановлюється у межах різниці між обсягами виробництва і споживання в кожній з країн МС. Фото: telegrafist.org

Росія схвалила введення більш гнучкого механізму розподілу імпортних квот на м'ясо і молочну сироватку серед країн Митного союзу.

Тепер квоти будуть встановлюватися не жорстко пропорційно, а в межах різниці між виробництвом і споживанням в кожній країні союзу, пише "Комерсант-Україна" в публікації "Таможенный союз ощетинился на мясо".

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав розпорядження про внесення змін до угоди країн Митного союзу (МС) про розподіл імпортних квот від 2008 року.

Суть змін полягає в тому, що розмір квоти тепер встановлюється не "пропорційно різниці між обсягами виробництва і споживання в кожній з країн", а в межах цієї різниці.

Зараз країни МС застосовують квоти тільки для імпорту м'яса (насамперед свинини) і молочної сироватки - мито в рамках квоти істотно нижче, ніж на обсяг понад квоту.

Майже 90% погодженого обсягу квот на цей рік припадає на частку РФ, при цьому за умовами вступу Росії до СОТ обсяг квот на імпорт м'яса зафіксований до 2019 року, а до 2020 року має бути обнулений.

"Пропорційна система розподілу тарифних квот не дозволяє гнучко реагувати на зміни виробництва в країнах МС, оскільки російські обсяги квот зафіксовані в протоколі з приєднання до СОТ", - пояснив глава департаменту митно-тарифного і нетарифного регулювання ЄЕК Віталій Гудін.

За його словами, нова система дозволить встановлювати квоти в межах різниці між виробництвом і споживанням товарів у країнах МС: таким чином, країни можуть отримати додаткові обсяги імпортних квот на м'ясні продукти в межах різниці в обсягах виробництва та споживання або створити додаткові стимули для власного виробництва.

Як відомо, Казахстан і Білорусь, які в останні роки активно займалися реекспортом м'яса до Росії за рахунок своїх квот, тепер зможуть більш гнучко реагувати на зміну кон'юнктури, щоб уникнути затоварення російського ринку.

Зараз ви читаєте новину «Росія схвалила урізання імпортних квот у Митному союзі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути