вівторок, 30 квітня 2013 12:26

УПЦ МП відмовилась від курсу на Росію та Митний Союз

УПЦ МП відмовилась від курсу на Росію та Митний Союз
Фото: risu.org.ua

"Релігійно-Інформаційна служба України" повідомила, що Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) оприлюднила комюніке за підсумками візиту своєї делегації до Брюсселя, що відбувся 6-7 березня.

У документі, зокрема, сказано: "Як представники українських Церков і релігійних організацій та як частина українського суспільства ми підтримуємо зусилля нашої держави та ЄС, спрямовані на укладення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС". Членом ВРЦіРО є предстоятель Української Православної Церкви Московського Патріархату митрополит Київський і всієї України Володимир (Сабодан).

За тиждень, що минув з часу оприлюднення комюніке, ні він, ні його прес-служба, жоден ресурс УПЦ МП не спростував повідомлення про фактичну підтримку представником УПЦ МП асоціації Україна-ЄС.

Представник України при ЄС Костянтин Єлісєєв також підтвердив, що на зустрічі з єврокомісаром з питань розширення та європейської політики сусідства Штефаном Фюле представники ВРЦіРО "одноголосно виступили за те, що майбутнє України треба будувати на основі європейських цінностей і демократичних стандартів, і закликали Євросоюз не залишати Україну наодинці з сьогоднішніми викликами ".

Таким чином УПЦ Московського Патріархату виступає за Асоціацію з ЄС, навіть незважаючи на те, що єврокомісар Фюле заявив про неможливість в цьому разі входження України до Митного Союзу, уточнює Новий регіон.

Зараз ви читаєте новину «УПЦ МП відмовилась від курсу на Росію та Митний Союз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

55

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути