середа, 27 березня 2013 09:16

Вітренко погрожує Папі Римському мітингами проти його візиту в Україну

Вітренко погрожує Папі Римському мітингами проти його візиту в Україну
Вітренко радить Франциску погодити свій приїзд в Україну з патріархом РПЦ Кирилом. Фото: news.chortkiv.net.ua

Візит Папи Римського Франциска може викликати хвилю протестів в Україні.

Про це "Комерсант-Україна" заявила лідер Прогресивної соціалістичної партії Наталія Вітренко, яка була одним із організаторів акцій проти візиту Івана Павла II.

"Папа Римський повинен погоджувати свій візит із патріархом Московським і всієї Русі Кирилом, оскільки саме він є главою православних у Росії, Україні та Білорусі. Греко-католики не повинні робити таких заяв без узгодження з православними і розпоряджатися на нашій землі. Якщо Папа Римський приїде без запрошення патріарха Кирила, то він буде тут незваним гостем, проти візиту якого пройдуть мітинги", - впевнена Вітренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова УГКЦ порадив активно готуватися до приїзду Папи Франциска в Україну

При цьому в Українській православній церкві Московського патріархату (УПЦ МП) до інформації про можливий візит Папи поставилися спокійно.

"Природно, тут є його паства, і він має право приїжджати в Україну і зустрічатися з греко-католиками і римо-католиками. Однак такі візити прийнято погоджувати з церквою, до якої належить більшість країни. В Україні це православні, так що ми сподіваємося, що Папа Римський зробить це заради церковного миру", - заявив глава синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП протоієрей Георгій Коваленко.

Нагадаємо, учора глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) повідомив, що українці повинні готуватися до візиту Папи Франциска, який найімовірніше прибуде в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Вітренко погрожує Папі Римському мітингами проти його візиту в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

292

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути