пʼятниця, 26 квітня 2013 10:41

Синод УПЦ (МП) зняв усі звинувачення на адресу "проукраїнського" архієпископа Драбинка

Синод УПЦ (МП) зняв усі звинувачення на адресу "проукраїнського" архієпископа Драбинка
Олександр Драбинко. Фото: fotolitipys.in.ua

Синод УПЦ (МП) на сьогоднішньому засіданні заслухав інформацію Митрополита Київського і всієї України Володимира про рапорт архиєпископа Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра (Драбинка), вікарія Київської Митрополії від 10 квітня 2013 року.

Синод ухвалив: Враховуючи особливі обставини засідання Священного Синоду від 21 лютого 2012 року, відізвати довідку до Журналу №23 засідання Священного Синоду від 21 лютого 2012 року. Про це інформує офіційний сайт УПЦ (МП).

Нагадаємо, Синод УПЦ (МП) від 21 лютого 2012 року проводився за відсутності Митрополита Володимира, який на той час перебував у важкому стані в лікарні. На тому Синоді єпископи піддали гострій критиці діяльність владики Олександра (Драбинка), архиєпископа Переяслав-Хмельницького і Вишневського, вікарія Київської Митрополії, на той час голови Відділу зовнішніх церковних зв'язків Української Православної Церкви і постійного члена Священного Синоду Української Православної Церкви. У журналі №23 Синоду було сказано, що архиєпископ Олександр (Драбинко) "вносить смуту в життя Української Православної Церкви і його деструктивні дії та недостойна поведінка, інтриганство і спосіб життя сіють смуту і підозру серед єпископату та духовенства, породжують велику спокусу серед вірян". Синод на той час звинуватив владику Олександра в тому, що він "відкрито виступає з критикою рішень Вищої Церковної влади, штучно протиставляючи Священний Синод Української Православної Церкви її Предстоятелю…"

Тоді Синод прийняв рішення звільнити архиєпископа Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра (Драбинка) з поста вікарія Київської Митрополії, з посади голови Відділу зовнішніх церковних зв'язків Української Православної Церкви та з посади головного редактора офіційного сайту Української Православної Церкви. Архиєпископ Олександр також був виведений зі складу постійних членів Священного Синоду Української Православної Церкви.

Сьогоднішній Синод відкликав довідку до Журналу №23 засідання Синоду.

Зараз ви читаєте новину «Синод УПЦ (МП) зняв усі звинувачення на адресу "проукраїнського" архієпископа Драбинка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути