понеділок, 25 червня 2012 15:14

Росія поступиться у "газовому питанні", якщо побачить бідну економіку України - експерт

Росія поступиться у "газовому питанні", якщо побачить бідну економіку України - експерт
Сергій Толстов: нинішнє російське керівництво не знизить ціну до $250/куб.м. Фото: glavcom.ua

Росія може змінити свою позицію щодо "газових" контрактів 2009 року через неготовність України платити високу ціну за газ внаслідок економічних труднощів в країні.

Таку думку сьогодні на прес-конференції висловив директор Інституту політичного аналізу і міжнародних досліджень Сергій Толстов.

Однак, на його думку, нинішнє російське керівництво не знизить ціну до $250/куб.м.

"З іншого боку, "Газпром" і російське керівництво чудово розуміють, що покупець може заплатити тільки тоді, коли у нього є такі можливості. Тобто, якщо українська економіка опиниться в черговий раз на межі падіння вниз, як це було в 2010 році, напередодні "Харківських угод", то, я думаю, що тоді буде діяти інша логіка і яку передбачити на сьогоднішній день достатньо складно", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проблем з доларом у банках і обмінниках України немає - експерт

Експерт також висловив переконання, що тільки чинна влада має можливість вирішити газове питання на користь національних інтересів України.

"Я думаю, все-таки, Януковичу і Бойку з Москвою домовитися було б все-таки важче, але реальніше, ніж тим, хто прийде їм на зміну. ??Оскільки тих, хто може прийти їм на зміну в нинішній політичній ситуації, в Москві будуть розглядати лише як перехідні фігури, на які можна повісити будь-які труднощі та проблеми, а потім списати для того, щоб вийти і зачистити шахову дошку", - зазначив Толстов.

Зараз ви читаєте новину «Росія поступиться у "газовому питанні", якщо побачить бідну економіку України - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути