четвер, 21 червня 2012 18:21

Україна подала заявку "Газпрому" на імпорт 27 млрд куб. м газу в 2013 році

Україна подала заявку "Газпрому" на імпорт 27 млрд куб. м газу в 2013 році
Натомість "Газпром" не погоджується на зниження обсягів закупівлі й хоче, щоб Україна придбала не менше 40 млрд куб. м газу. Фото: obozrevatel.com

"Нафтогаз України" привіз до "Газпрому" заявку на імпорт газу в наступному році.

Про це повідомив глава "Газпрому" Олексій Міллер журналістам.

Відповідаючи на питання, чи дійсно ця заявка має на увазі плани закупівлі лише 27 млрд. куб. м газу в 2013 році, Міллер відповів ствердно.

Так Міллер прокоментував підсумки зустрічі з міністром енергетики та вугільної промисловості України Юрієм Бойко в ході Петербурзького міжнародного економічного форуму (ПМЕФ).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Газпром" лякає Україну судовими позовами в разі невиконання закупівель газу

Набагато більш низький обсяг закупівлі газу Україною, ніж передбачено чинним контрактом із "Газпромом", і навіть нижче зобов'язань по take-or-pay, став каменем спотикання "Газпрому" і "Нафтогазу" вже в поточному році. "Нафтогаз" торік також заявив про намір закупити 27 млрд. куб. м газу з урахуванням контракту на 52 млрд. куб. м газу і take-or-pay в обсязі 41,6 млрд. кубометрів газу.

"Газпром" не погоджується на зниження обсягів закупівлі, вважаючи, що "Нафтогаз" надіслав заявку не вчасно, при цьому в ході прес-конференції в середу заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв висловив думку, що Україна в поточному році закупить близько 40 млрд. куб. м газу, особливо з урахуванням того, що "Газпром" видав "Нафтогазу" аванс за транзит у розмірі $2 млрд. для закачування необхідних обсягів газу в ПСГ для забезпечення безперебійного транзиту газу в Європу.

Між тим пізніше Бойко заявив журналістам у Києві, що за затвердженим Кабміном України балансом у 2012 році "Нафтогаз" імпортує 27 млрд. куб. м газу. За його словами, в документі також передбачено імпорт природного газу компанії Ostchem Holding Limited 8 млрд. куб. м газу (Кіпр).

Зараз ви читаєте новину «Україна подала заявку "Газпрому" на імпорт 27 млрд куб. м газу в 2013 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути