пʼятниця, 18 травня 2012 11:37

Росія готова заборонити українцям ввозити рослини

Росія готова заборонити українцям ввозити рослини
Сергій данкверт: Цілком імовірно, що заборонимо ввозити продукцію рослинництва в багажі. Фото: vipvkurske.com

Заборона на ввезення підкарантинної рослинної продукції в багажі та ручній поклажі пасажирів з України та Молдовиї, швидше за все, буде введений.

Про це повідомив керівник Россільгоспнагляду Сергій Данкверт.

"Цілком імовірно, що заборонимо ввозити продукцію рослинництва в багажі та ручній поклажі пасажирів, які прибувають з України та з Молдови", - сказав він.

Раніше відомство повідомило про стурбованість у зв'язку з безконтрольним ввезенням з цих країн підкарантинної рослинної продукції в багажі та ручній поклажі пасажирів.

Так, з 1 січня по 1 травня 2012 року в пунктах пропуску через держкордон РФ на залізничних станціях Брянської області в ручній поклажі та багажі пасажирів, які прибули з Україною і з Молдови, було виявлено більше 4 тонн підкарантинної продукції, у тому числі 200 кг насіння гарбуза, 100 кг квасолі, 600 кг черемші, 3,3 тонни волоських горіхів, 4 тис. саджанців троянд. Ця продукція належить до категорії високого фітосанітарного ризику, але ввозилася вона без необхідних фітосанітарних сертифікатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МВФ заморозив співпрацю з Грецією

У зв'язку з цим Россільгоспнагляд направив керівництву національних організацій з карантину та захисту рослин України і Молдови лист, в якому звернув увагу на цю проблему.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Болгарія отримає "газову" знижку в обмін на підтримку "Південного потоку"

"Взагалі в цьому питанні в Митному союзі необхідна гармонізація з європейськими стандартами", - зазначив глава Россільгоспнагляду, нагадавши, що практика заборони ввезення продукції рослинництва в ручній поклажі та багажі пасажирів існує в багатьох країнах світу.

Нагадаємо, з 16 квітня в РФ заборонено ввезення рослинницької продукції в багажі та ручній поклажі пасажирів, які прибувають з Азербайджану, Таджикистану і Узбекистану.

Зараз ви читаєте новину «Росія готова заборонити українцям ввозити рослини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути