четвер, 17 травня 2012 09:17

"Нехай везуть" - Росія дозволила двом українським заводам постачати сир

"Нехай везуть" - Росія дозволила двом  українським заводам постачати сир
Геннадій Онищенко: українські сири пройшли за нижньою планкою допуску. Фото: pln24.ru

Два українських заводи - "Гадячсир" і "Прометей" - отримали дозвіл відновити постачання сиру в РФ за підсумками лабораторних тестів, які провів Росспоживнагляд.

Про це повідомив глава відомства, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко.

За його словами, санітарна служба завершила експертизу 14 зразків партій сиру з заводів "Гадячсир" та ПП КФ "Прометей" філії "Менський".

"Три із семи зразків партій із заводу "Прометей" нас не задовольнили. Ми не дамо дозволу на ввезення до Росії. Це приблизно 39 тонн. На інші 11 партій - чотири з заводу "Прометей" і сім з заводу "Гадячсир" видано дозвіл на реалізацію", - заявив він.

"Нехай везуть", - відповів Онищенко на питання про те, коли можуть початися поставки з заводів "Гадячсир" і "Прометей".

"Усі зразки сирів з цих двох підприємств, яких ми пускаємо в Росію, пройшли за нижньою планкою допуску, перш за все, за жирокислотним складом. Ми попереджаємо тих, хто буде ввозити, що нагляд і за наступними партіями триватиме", - сказав Онищенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нафтогаз" планує купити 27 мільярдів кубів російського газу за ціною $440

Претензії до жирокислотного складу українського сиру "свідчать, що технологія виробництва ще не налагоджена", - повідомив Онищенко.

"Певну роль можуть грати корми, які використовуються для дійного стада. Необхідно не тільки налагоджувати технологію, але і стежити за корекцією кормових добавок, що використовуються в тваринництві, щоб молочну сировину за стартовими позиціями відповідала російським вимогам", - заявив Онищенко.

Глава Росспоживнагляду сказав, що його фахівці проводять лабораторні дослідження зразків продукції ще двох українських заводів - "Дубномолоко" та "Пирятинський сирзавод", які також збираються поставляти продукцію в РФ.

Зараз ви читаєте новину «"Нехай везуть" - Росія дозволила двом українським заводам постачати сир». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути