Ексклюзиви
пʼятниця, 14 квітня 2006 13:07

Російський олігарх планує скупити облгази України

 

Директор групи компаній "Ренова" російський бізнесмен Віктор Вексельберг планує скупити українські облгази.

- Такі переговори про поглинання почалися. Росіяни в першу чергу націлилися на покупку "Донецькміськгаз", "Криворіжгаз", "Харківгаз" і "Дніпрогаз". Ці облгази через офшори контролюються одними людьми. Це ті ж, хто контролює готель "Прем"єр-Палас", — розповіла особа, близька до переговорів.

За наявною інформацією, "Ренова Консалтинг" веде переговори про покупку облгазів зі структурами, пов"язаними з депутатом російської Держдуми Олександром Бабаковим.

Облгази Олександра Бабакова офіційно належать декільком офшорним компаніям. Активами російського депутата в Україні керує відкрите акціонерне товариство "Українська інноваційно-фінансова компанія".

Андрій Шаповалів, голова правління ВАТ "Українська іноваційно-фінансова компанія", відмовився назвати компанії, з якими велися переговори про продаж облгазів, однак і не спростував інформацію про факт таких переговорів.

- Не можу вам нічого сказати з цього питання, - сказав він.

У Москві факт переговорів підтвердив на умовах анонімності співробітник групи "Ренова".

Артур Сомов, фінансовий директор компанії "Газтек", що контролює газопостачальні компанії "Житомиргаз", "Миколаївгаз", "Хмельницькгаз" і "Тисменицягаз", розповів, що до них останнім часом також надходила "низка пропозицій про продаж".
Віктор Вексельберг — один з найбільших російських підприємців, що народився в Україні (у Дрогобичі, Львівська область). Він є не тільки власником "Ренова", але й членом ради директорів "ТНК-BP" — другої за величиною російської нафтової компанії. Крім того, він займає посаду виконавчого директора з розвитку газового бізнесу ВАТ "ТНК-BP Менеджмент", повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Російський олігарх планує скупити облгази України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути