Ексклюзиви
середа, 07 листопада 2018 12:28

Роботодавці почали активно оформляти працівників

Роботодавці почали активно оформляти працівників
Найбільше найманих працівників офіційно працевлаштували у сфері роздрібної торгівлі, громадського харчування і будівництва. Фото: Фіртка

У жовтні 2018-го роботодавці офіційно оформили 644,6 тис. найманих працівників. Це удвічі більше, ніж було у серпні.

Роботодавці почали масово реєструвати найманих працівників. Тобто до прийняття урядом розпорядження "Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення", повідомили у прес-службі Державної фіскальної служби.

У вересні роботодавці офіційно оформили майже 490 тис. працівників. Це результат заходів фіскалів щодо легалізації найманої праці та заробітної плати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Програмісти, медики, аграрії: кому платитимуть вищі зарплати

Найбільше найманих працівників офіційно працевлаштували у сфері роздрібної торгівлі - 78 тис. осіб. Роботодавці у сфері громадського харчування офіційно зареєстрували працю 29,3 тис. працівників. У сфері будівництва - 18,2 тис. осіб.

Кількість офіційно зареєстрованих робітників зростатиме далі, прогнозують у ДФС. У грудні 2018-го очікується збільшення надходжень до бюджетів. Йдеться про понад 800 млн грн податку на доходи фізосіб, військового збору - близько 70 млн грн та єдиного внеску - понад 1,1 млрд грн.

У Запорізькій області на 4,5 млн грн оштрафували 4 роботодавців у будівельній галузі. Штраф наклали через неофіційне використання праці 22 працівників, повідомили в обласному управлінні Державної фіскальної служби.

Зараз ви читаєте новину «Роботодавці почали активно оформляти працівників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути