Ексклюзиви
четвер, 22 липня 2021 21:10

Робота 4 дні на тиждень: чи готові українці до нововведень

Робота 4 дні на тиждень: чи готові українці до нововведень
87,8% опитаних роботодавців наголосили, що вони готові залишити незмінною зарплату співробітникам при зменшенні кількості робочих годин. Фото: pexels.com

В Україні 52,5% роботодавців вважають, що запровадити 4-денний робочий тиждень можливо. Водночас 47,5% кажуть, що така ідея нереалістична для нашої країни.

71,3% роботодавців згодні перейти на новий робочий графік задля експеременту. Однак 28,7% не готові навіть спробувати працювати у такий спосіб. Пояснюють, що діяльність їхніх компаній не підходить для такого формату роботи. Це зменшить доходи компанії та контроль за роботою співробітників, свідчать результати опитування Jooble.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Робота: назвали високооплачувані вакансії липня

Роботодавці пояснюють, що при 4-денному робочому тижні співробітники матимуть більше часудля вирішення особистих питань. Крім того, це допоможе зменшити офісні витрати компанії, оптимізувати бізнес-процеси при меншій кількості робочих годин, підвищити лояльність співробітників до компанії.

87,8% опитаних роботодавців наголосили, що вони готові залишити незмінною зарплату співробітникам при зменшенні кількості робочих годин. Але 12,2% пояснюють, що виплати доведеться зменшувати.

Експерти й керівники компаній виявили, що п'ятигодинний робочий день може підвищити продуктивність працівників.

Після цієї межі людина починає втрачати концентрацію та мотивацію. У зв'язку з цим починає робити багато помилок і легко відвертає увагу.

Зараз ви читаєте новину «Робота 4 дні на тиждень: чи готові українці до нововведень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути