субота, 23 березня 2024 10:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Реєстр спонсорів війни закривають. НАЗК дало офіційний коментар

Реєстр спонсорів війни закривають. НАЗК дало офіційний коментар
Доступ до розділів буде тимчасово закритий, повідомило НАЗК. Фото: Getty Images

Національне агентство з питань запобігання корупції передає міжвідомчій робочій групі з питань реалізації державної санкційної політики інформацію, яка міститься у розділі "Міжнародні спонсори війни" порталу "Війна і санкції".

Також Агентство підготує для передачі документальні матеріали, які стали підставою для внесення вказаних відомостей. Про це повідомив сайт НАЗК.

"Крім того, забезпечено переадресацію користувачів зі сторінки "Міжнародні спонсори війни" на "Державний реєстр санкцій" для достовірного та єдиного інформування про офіційний перелік субʼєктів, щодо яких застосовано санкції в Україні", - сказали.

НАЗК проінформувало Кабінет міністрів про те, що, крім розділу "Міжнародні спонсори війни", складовими частинами порталу "Війна і санкції" є такі розділи: "Компоненти у зброї", "Інструменти війни", "Кандидати на санкції", "Війна і мистецтво", "Війна і спорт", "Іноземці в російських компаніях", а також списки фізичних та юридичних осіб, щодо яких застосовано санкції, зокрема, країнами-партнерами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Латвія заборонила агропродукцію з РФ і Білорусі. Далі будуть нові санкції

"Ведення зазначених реєстрів також потребує унормування та визначення державних органів, відповідальних за їх функціонування. Тому до вирішення цього питання доступ до цих розділів буде тимчасово закритий", - заявило відомство.

19 березня Кабінет міністрів повідомив про засідання за участі послів Італії, Японії, Австрії, Франції, Угорщини, Туреччини, тимчасово повірені у справах посольств США, Бельгії, Фінляндії, Греції та представництва ЄС в Україні, представників посольств Великої Британії і Північної Ірландії, Канади, Німеччини і Китаю.

В уряді заявили про численні звернення представників дипломатичного корпусу країн-партнерів з приводу відсутності нормативної бази для існування списку "Міжнародних спонсорів війни". Та, відповідно, негативний вплив цього списку на ухвалення важливих рішень для протидії російській агресії, сказали.

Тепер користувачів зі сторінки "Міжнародні спонсори війни" на сайті НАЗК перенаправлятимуть на сторінку "Державний реєстр санкцій" на сайті Ради національної безпеки і оборони.

Торік до списку спонсорів війни внесли китайську компанію Xiaomi Corporation. У третьому кварталі минулого року Xiaomi збільшила поставки в РФ на 39%.

Також до чорного списку внесли австрійську банківську групу Raiffeisen Bank International і французьку корпорацію "Ашан", компанію Bacardi Limited, виробника алкоголю і китайську групу компаній Alibaba Group Holding Limited, яка є власником інтернет-магазину AliExpress.

До чорного списку потрапили тютюнові компанії Philip Morris International і Japan Tobacco International, корпорація Nestle.

Цього року до списку внесли американську мережу ресторанів швидкого харчування Subway.

Зараз ви читаєте новину «Реєстр спонсорів війни закривають. НАЗК дало офіційний коментар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути