вівторок, 16 жовтня 2012 14:29

"Регіонал" розповів про "формулу", за якою гривня буде стабільною

"Регіонал" розповів про "формулу", за якою гривня буде стабільною
Фото: obozrevatel.com

Україна виконує основні макроекономічні показники, закладені в державному бюджеті на 2012 рік, тому курс гривні залишатиметься стабільним.

Про це заявив заступник голови бюджетного комітету Верховної Ради, народний депутат від фракції Партія регіонів Владислав Лук'янов у ефірі Українського радіо.

"Якщо основні макроекономічні показники збалансовані, вони на 4-5% збільшуються порівняно з минулим роком, то ми розуміємо, що в цьому рівнянні курс гривні коливатись не може. Не те, що ми його стримуємо - він принципово не може серйозно змінюватись", - сказав він.

За його прогнозом, курс гривні у 2013 році коливатиметься в межах 7,8-8,15 грн/$.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна збільшила видобуток вугілля на 3 мільйони тонн

"На сьогоднішній день курс Нацбанку застиг протягом останніх трьох років на рівні 7,99 гривні за 1 долар. В роздрібній торгівлі він коливався від 7,8 до 8,15. У цьому коридорі, думаю, гривня і буде перебувати. Ми хотіли би, щоб економікою керували більш ринкові сили, ніж регуляторні механізми", - зазначив Лук'янов.

Нагадаємо, Національний банк України (НБУ) у вересні купив на міжбанківському валютному ринку $332 млн, а продав - $1,843 млрд.

Негативне сальдо інтервенцій центрального банку на валютному міжбанку у вересні становило $1,511 млрд, тоді як у серпні НБУ купив на $436 млн більше, ніж продав.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" розповів про "формулу", за якою гривня буде стабільною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути