середа, 15 березня 2017 14:35

Працівники Укрспирту провели акцію під Міністерством агрополітики

Працівники Укрспирту провели акцію під Міністерством агрополітики

Працівники Укрспирту, незадоволені політикою менеджменту державного підприємства, провели акцію під Міністерством агрополітики. За словами протестувальників, дії керівництва можуть призвести до знищення спиртової галузі країни.

"Вони запустили одразу ті заводи, що були зупинені через те, що відбувалося тіньове виготовлення спирту. Своїми діями ми намагаємося привернути увагу громадськості до того, що відбувається, і зробити так, аби нас почуло керівництво держави", - повідомив співробітник відділу безпеки ДП "Укрспирт" Вілен Мазур.

За час попередньої команди підприємство вперше за багато років показало прибутковість, розповідають мітингувальники. Кажуть, тепер його вартість штучно занижується, а робітники зупиняють заводи.

"За 10 років моєї роботи це вперше, коли прибутковість у галузі. І сьогодні ми боїмося того, що знову галузь зайде в ступор", - зазначив голова профспілки Вишняківського спиртзаводу Юрій Лещенко.

До акції приєдналися активісти громадської організації "Справа честі". Кажуть, через тіньове виробництво спирту держава втрачає десятки мільярдів гривень на рік.

"У нас бойове зіткнення на Донбасі, у нас є економічний фронт усередині країни, де команда минулого президента, багато чиновників, що залишилися, або ділки на місцях намагаються виводити і виводять гроші на користь Росії", - заявив представник громадської організації "Справа честі" Сергій Райхман.

Ініціативна група працівників Укрспирту спрямовує звернення до міністра агрополітики та глави уряду з вимогами провести санацію підприємства і зупинити знищення галузі. На думку мітингувальників, ситуацію може врятувати приватизація підприємства, але тільки якщо вона відбуватиметься на прозорих умовах.

Зараз ви читаєте новину «Працівники Укрспирту провели акцію під Міністерством агрополітики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути