четвер, 18 жовтня 2018 09:20

Працівники "Росток-Холдинг" провели акцію протесту і сподіваються на підтримку президента

Працівники "Росток-Холдинг" провели акцію протесту і сподіваються на підтримку президента
Працівники агрокомпаній "Росток-Холдинг" провели мітинг під стінами Генпрокуратури проти рейдерського захоплення фірми. Фото: lb.ua

"Аграрії повинні збирати урожай, а не відбивати атаки рейдерів", - заявили під час акції протесту, яка відбулася 17 жовтня біля Генпрокуратури, працівники однієї з найбільших в Україні агрокомпаній "Росток-Холдинг".

Уже другий тиждень триває рейдерська атака на цей холдинг. Заблоковано роботу всіх 17 підприємств компанії, зупинено збір врожаю на полях. На думку керівництва "Росток-Холдинг", велику сільськогосподарську компанію хочуть захопити рейдери.

Як зазначив голова Ради директорів компанії Віктор Купавцев: "Сьогодні ми проводимо попереджувальну акцію протесту. Зараз всі підприємства аграрного сектора з тривогою спостерігають за розвитком ситуації. Тому що рейдерська атака на "Росток-Холдинг" - дуже знакова для них подія. Реакція влади та керівників правоохоронних органів повинна показати, наскільки українські аграрні підприємства реально захищені державою від спроб рейдерського захоплення. Чому на п'ятому році після Революції гідності замість того, щоб збирати урожай, ми змушені відбиватися від рейдерів?"

Учасники акції протесту звернулися також до генпрокурора з закликом зупинити рейдерів і вжити заходів для розблокування роботи елеваторів компанії, щоб уникнути самозаймання соняшнику, сої, кукурудзи, що зберігаються в силосах елеваторних комплексів.

Під час акції Віктор Купавцев передав до Адміністрації президента звернення працівників "Росток-Холдинг" до глави держави і коровай з пшениці врожаю цього року.

"Ми були в Адміністрації президента. Нас почули і пообіцяли швидко розглянути справу. Ми прийшли з добром, з хлібом до президента. У мене є всі підстави сподіватися на підтримку президента Порошенка у вирішенні ситуації, що склалася", - сказав Купавцев.

Нагадаємо, 8 жовтня правоохоронні органи припинили роботу агрохолдингу через рішення райсуду Харківської області, який в якості запобіжного заходу застосував арешт активів, заборону збирати урожай і здійснювати продаж зерна. За словами адвоката, керуючого партнера ЮФ "Ільяшев і Партнери" Михайла Ілляшова, який захищає інтереси "Росток-Холдинг", це рейдерська атака. Постанови про заходи винесені в один і той же день, без виклику представників підприємств, з позбавленням права на захист і з порушенням принципів розумності, доцільності та своєчасності заходів.

Довідка. "Росток-Холдинг" - вертикально-інтегрована агропромислова група, що спеціалізується на вирощуванні і реалізації зернових культур, а також виробництві і продажу молока. Під контролем групи близько 60 тис. га. До групи також входять 5 тваринницьких ферм, 3 елеваторні комплекси та ряд торгових компаній. Група входить в топ-10 найефективніших агропідприємств України за версією журналу Landlord. У рейтингу ТОП-100 латифундистів України займає двадцять п'яте місце.

Зараз ви читаєте новину «Працівники "Росток-Холдинг" провели акцію протесту і сподіваються на підтримку президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути