середа, 10 липня 2013 13:19

Проїзд у поїздах мав подорожчати лише на 5% - експерт

Проїзд у поїздах мав подорожчати лише на 5% - експерт

Підвищення ціни на залізничні квитки мало бути не більшим, ніж на 5%, адже саме такою є реальна інфляція.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив директор консалтингової компанії "Інвест-експерт" Віктор Медвідь.

"На 10% і 21% - це підвищення понад міру. Тим більше, що суттєвого оновлення рухомого складу вони не проводять. Чим більше в них грошей, тим легше їх розікрасти. Одному чиновнику із "Укрзалізниці" пропонували хабара. Сума - немаленька. Він відмовився. Пояснив, що йому хабарі не потрібні. Ви краще офіційно виплатіть мені гроші, а як вкрасти їх я знайду спосіб. Чиновники давно вже навчили красти "офіційно" через підставні фірми", - сказав Медвідь.

За його словами, ціни на квитки потягів "Інтерсіті" і "Інтерсіті+" не зміняться. Медвідь прогнозує, що ця категорія квитків поки не зростатиме в ціні, бо нині вони не такі популярні серед пасажирів. Але з часом квитки дорожчатимуть і на них.

"В усьому світі різниця в квитках між поїздами сервісу вищого рівня в залізничних перевезеннях відрізняється щонайбільше вдвічі", - додав експерт.

Нагадаємо, Міністерство інфраструктури з 1 жовтня 2013 року ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: підвищить вартість проїзду в поїздах внутрішнього сполучення. Квиток на загальний і плацкартний вагони здорожчає на 10%, на купе - поетапно на 21%. Про це йдеться у наказі відомства №413. Документом введено нову категорію потягів "Нічний експрес". Він стане дорожчим у 1,2 разу.

Зараз ви читаєте новину «Проїзд у поїздах мав подорожчати лише на 5% - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути