середа, 27 липня 2016 12:05

Приватні аудитори НАБУ можуть бути пов'язані з братами Сегалями, яких розшукує Інтерпол - ЗМІ

Приватні аудитори НАБУ можуть бути пов'язані з братами Сегалями, яких розшукує Інтерпол - ЗМІ
rian.com.ua

Аудиторська компанія "Аудит-Конус", яку найняло НАБУ у "справі Одеського припортового заводу", може мати пряму належність до справ фірм-боржників банку "Надра", які виводили гроші перед крахом банку. Також аудитори можуть бути пов'язані зі скандальними братами Сегалями, розшукуваними Інтерполом.

Про це пише інтернет-видання "iPress".

У статті наводять слова затриманого НАБУ заступника голови ОПЗ Миколи Щурикова, що експертизу фінансового стану підприємства зробив приватний експерт, його висновки передані в НДІСЕ (Науково-дослідний інститут судових експертиз) і вже навколо цих маніпулятивних даних формувалося звинувачення НАБУ.

За даними захисту, висновки експертизи НАБУ базуються на звіті компанії "Аудит-Конус". Співзасновником і директором цієї компанії є Валентин Пилипенко, він же - бенефіціар і з 2015 року директор компанії "КФ-Аудит". Компанія відома тим, що 2009 року мала відношення до проблем банку "Надра" і вела фінансові справи двох компаній-боржників банку "Надра" - "Леге Лата" (отримала 2008-го кредит на суму близько 290 млн грн.) і "Рефьюджіо".

Як стверджували ЗМІ, банк "Надра" видавав кредити сумнівним фірмам, які обслуговувалися створеною ним консалтинговою структурою "КФ-аудит". В кінці 2008 року в "Надра" ввели тимчасову адміністрацію. Тоді і спливла інформація про реальних власників цієї фінансової структури до того часу, як її вирішив придбати Дмитро Фірташ. Серед них називали підприємців Вадима П'ятова та Ігоря Гіленка, за якими стояли громадяни США Вадим і Ілля Сегали. Їх розшукував Інтерпол за шахрайство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі намагається заробити на Одеському припортовому заводі - заступник директора підприємства

"НАБУ замовило експертизу у справі ОПЗ в аудиторів, які можуть мати пряму належність до фірм-боржників банку "Надра", через які з банку виводили гроші, і які, можливо, були пов'язані з Сегалями або їхніми ставлениками. Якщо цю версію підтвердять, справа проти менеджерів Одеського припортового набуде всіх ознак свідомої фальсифікації", йдеться в публікації.

Нагадаємо, Миколу Щурика і Сергія Перелому заарештувало Національне антикорупційне бюро за звинуваченням у розтраті 200 млн грн. Вони заявили про фабрикацію справи з боку НАБУ й одеського губернатора Михайла Саакашвілі для зриву приватизації ОПЗ і зниження його ціни.

Глава Фонду держмайна Ігор Білоус повідомив, що ціну продажу ОПЗ для повторної приватизації зменшать щонайменше на 30%.

Зараз ви читаєте новину «Приватні аудитори НАБУ можуть бути пов'язані з братами Сегалями, яких розшукує Інтерпол - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути