пʼятниця, 22 липня 2016 06:55

"Антикорупційні органи працюють за лекалами часів Януковича"

Національне антикорупційне бюро розмістило на своєму сайті рішення суду про обрання запобіжного заходу голові наглядової ради Одеського припортового заводу Сергієві Переломі раніше, ніж суддя його оголосив.

Про це 18 липня пише в "Фейсбуку" 44-річний Ігор Черезов, адвокат Переломи.

Суд оприлюднив рішення о 10:40. На сайті НАБУ інформація з'явилася о 10:01.

Сергія Перелому й першого заступника директора Одеського припортового заводу Миколу Щурікова затримали 14 липня. Їх звинуватили в розтраті 205 млн грн підприємства. Суд заарештував Перелому до 9 вересня та призначив 80 млн грн застави. Щурікова відпустили, бо не змогли оголосити підозру.

"Антикорупційні органи швидко скинули мішуру "нових" і працюють за старими лекалами часів Януковича. Антикорупційна прокуратура стає корупційною. А за фабрикацію справ із її боку соромно навіть детективам НАБУ, — пише Черезов. — Спеціалізована антикорупційна прокуратура не представила жодних доказів зловживань або намірів Переломи й Щурікова сховатися. Гучні звинувачення щодо них спростувала перевірка Державної фінансової інспекції (торік ОПЗ вперше за останні чотири роки отримав прибуток — 220 млн грн, роком раніше мав 270 млн грн збитків. — ГПУ). Ці дані в антикорупційних органів є, але їх приховували від суду.

Антикорупційна прокуратура влаштувала скандал навколо Одеського припортового заводу, щоб зірвати його приватизацію. У різкому зниженні вартості заводу і встановленні контролю над ним зацікавлений одеський губернатор Міхеіл Саакашвілі та його бізнес-­партнери. Заради цього готові кидати за ґрати кого завгодно. Про це натякають депутати й експерти."

Зараз ви читаєте новину «"Антикорупційні органи працюють за лекалами часів Януковича"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути