четвер, 25 січня 2018 00:25

Приватбанк продадуть 2021 року

Приватбанк продадуть 2021 року
Приватбанк піде з молотка у 2021 році. Фото: Антикор

Міжнародна компанія McKinsey на вимогу Міжнародного валютного фонду завершила розробку п'ятирічної стратегії розвитку найбільшого банку України Приватбанку. Вже після того, як Міністерство фінансій затвердить план дій, діюча бізнес-модель фінансової установи зміниться.

Технічне завдання готувалося під розробку бізнес-моделі, що дозволить якнайшвидше підвести Приватбанк до приватизації, розповів голова наглядової ради Приватбанку Енгін Акчакоча, пише "Народна Правда".

За словами голови наглядової ради, банк виставлять на продаж, як тільки на нього з'явиться попит. Але завершити приватизацію планують до 2021 року.

Утім, у випадку цікавої пропозиції наглядова рада навіть раніше запланованого терміну проводитиме переговори з потенційним інвестором.

Окрім того, після приватизації Приватбанк зменшить свою мережу, скоротить штат працівників. Натомість клієнтів у банку побільшає і його прибутковість зросте у рази, висловив своє бачення розвитку фінансової установи Енгін Акчакоча.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США відреагували на розслідування шахрайства в Приватбанку

18 грудня 2016 року уряд за пропозицією НБУ і акціонерів Приватбанку, найбільшими з яких на той момент були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, прийняв рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови. Держава отримала 100% в його капіталі, а Приватбанк докапіталізували 116,8 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Приватбанк продадуть 2021 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути