четвер, 02 квітня 2020 15:46

Доводиться звільняти працівників та закривати бізнес: що підприємці думають про карантин

Доводиться звільняти працівників та закривати бізнес: що підприємці думають про карантин
З початку карантину у третини підприємців доходи впали на 90-100%. Фото: НБУ

48% українських підприємців кажуть, що карантинні заходи необхідно послаблювати після 24 квітня.

Ще 33% опитаних вважають, що після 24 квітня треба розглядати індивідуальний підхід до конкретної території. Думають, що карантину не продовжуватимуть тільки 1% респондентів, свідчать результати опитування "Спілкою українських підприємців".

Малий та середній бізнес в Україні переважно негативно ставиться до карантину. Тільки кожен четвертий називає такі заходи необхідними, щоб зупинити поширення коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд скасував частину заборон для бізнесу: кому дозволили працювати

Під час карантину продовжують працювати майже 60% підприємців. 29% припинили роботу. При цьому 51% підприємств можуть протриматися ще один місяць карантину. Кожен четвертий бізнес розраховує витримати 2-3 місяці такої роботи і не збанкрутувати. 3% бізнесменів кажуть, що зможуть протриматися, якщо держава запровадить орендні та податкові канікули, дистанційну роботу.

Повністю закрити бізнес уже довелося 6% підприємців. Третина каже, що їхні доходи з початку карантину впали на 90-100%. Тому довелося звільнити 50% працівників. Власники малого та середнього бізнесу скаржаться на зменшення доходів на 25-50%, вони звільнили від 10% до 25% працівників. Втрати доходів великих підприємств становлять 10-25%.

Верховна Рада ухвалила законопроєкт №3275 про додаткові соціальні та економічні гарантії у зв'язку з коронавірусом. Запровадили допомогу в разі часткового безробіття через призупинення роботи підприємств на час карантину. Бізнес отримав пільгу зі сплати податку на прибуток за умови фінансування заходів із боротьби з коронавірусом.

Зараз ви читаєте новину «Доводиться звільняти працівників та закривати бізнес: що підприємці думають про карантин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути